Rabobank: dalend percentage consumenten met aanvullende tandartsverzekering

Prijzen in de mondzorg beperkt gestegen

rabobank logo

29 maart 2012 - De Rabobank stelt in de maart-uitgave van de actuele branche-informatie over tandartsen en orthodontisten dat 65% van de consumenten kiest voor een aanvullende tandartsverzekering. Dat is een dalend percentage. Verzekeraars stellen voor aanvullende tandartsverzekeringen maximale vergoedingen voor behandelingen in. De consument moet de kosten daarboven zelf betalen. De NMT hield de consument al de vraag voor of een aanvullende verzekering wel zinvol is.

De Rabobank constateert - conform de vorig jaar oktober uitgesproken verwachting - een beperkte stijging van de prijzen in de mondzorg. Nieuwe modellen zijn volgens de bank in opkomst waarbij tandartsen als ZZP-er, in loondienst en/of met commissie werken. In de markt zijn veel praktijken van oudere tandartsen beschikbaar voor overname, terwijl de vraag van starters beperkt is. Samengevat noemt de Rabobank het perspectief voor de tandarts en orthodontist positief.

Klik hier om het artikel 'NMT: Sparen in plaats van aanvullende tandartsverzekering' te lezen.

Klik hier om het artikel 'Rabobank verwacht geringe prijsstijging mondzorg' te lezen.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 151
september 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor tandtechnisch vervaardigde non-prepveneers voor corrigeren afwijkende stand van een gebitselement, steeksproefsgewijze bedrijfsbezoeken Inspectie SZW, IVT Bob Tolmeijer Award 2019 en de IVT-geslaagdenlijst, diploma-uitreiking 30e groep Klinisch Prothese Technici, de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl