NMT: Sparen in plaats van aanvullende tandartsverzekering

Verzekering tandarts vaak onnodig

29 december 2011 - Nu de zorgverzekeraars de premies voor aanvullende tandheelkundige verzekeringen fors verhogen terwijl de vergoedingen omlaag gaan, is de vraag gerechtvaardigd of een aanvullende verzekering nog zinvol is, aldus NMT voorzitter Rob Barnasconi vorige week in Nieuwsuur.

Patiënten hebben de keuze zich aanvullend te verzekeren voor tandheelkundige zorg. De vraag is of de stijgende kosten van een aanvullende verzekering opwegen tegen de risico's. Bij veel volwassen patienten is tandheelkunde overwegend planbare en te voorziene zorg. In plaats van zich (steeds duurder) aanvullend te verzekeren, terwijl de aanspraken worden verlaagd, kunnen patienten bijvoorbeeld sparen voor duurdere behandelingen, of met de tandarts een abonnement voor de tandheelkundige zorg afspreken. De aanvullende tandartsverzekering dekt bovendien geen onvoorzienbare zaken zoals 'een aantal afgebroken voortanden na een val', omdat maximale vergoeding snel bereikt is. De NMT is niet tegen verzekeren, maar dan moet het wel gaan om het verzekeren van onvoorziene schade en niet louter om het financieren van reguliere kosten.

Zie ook het artikel 'Einde tandartszorg zonder bijbetaling'.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 171
januari/februari 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de veelzijdigheid van hoogwaardige volkeramische materialen, klinische ervaringen op langere termijn met het IPS e.max-systeem, het 100-jarig jubileum van de International Dental Show in Keulen, VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen, verzekeraars die tandarts voor hun karretje spannen om de tandtechnicus af te knijpen, de bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl