Consumentenbond: Orthodontisten verhogen prijzen lopende behandelingen

Ook forse prijsverhogingen mondhygienisten

logo consumentenbond

16 maart 2012 - Orthodontisten verhogen niet alleen hun tarieven maar ook de kosten voor lopende behandelingen en voor behandelingen waarvoor in 2011 al een offerte was afgegeven. Zo wordt het maandbedrag voor controles soms met 30% verhoogd van €43 naar €56 zonder consumenten vooraf te informeren. De Consumentenbond laakt de prijsverhogingen en gaat onderzoeken of er juridische stappen kunnen worden ondernomen tegen de orthodontisten.

De mogelijkheden om binnen de mondzorg over te stappen naar een andere zorgverlener zijn beperkt. Bij een lopende behandeling bij de orthodontist is dat helemaal onmogelijk. Orthodontisten gebruiken dit nu door, ondanks eerdere offertes, tussentijds prijzen te verhogen. Bart Combée, directeur Consumentenbond : 'Orthodontisten schroeven hun prijzen flink op en compenseren daarmee de prijsverlaging die vorig jaar door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) werd doorgevoerd. Overigens was dit slechts een gedeeltelijke doorvoering van een prijsverlaging'.

Niet alleen tandartsen en orthodontisten
Het loslaten van vaste prijzen in de mondzorg per 1 januari 2012 zorgt volgens de Consumentenbond voor grote beroering. 'Een compleet beeld van de kostenstijging van de behandelingen is nog niet goed te geven. Wel is duidelijk dat individuele mondzorgers hun kans grijpen en de tarieven opschroeven. Uit meldingen bij de Consumentenbond blijkt dat ook mondhygiënisten soms forse prijsverhogingen doorvoeren.'

Zie ook het artikel ''65% orthodontisten verhoogd tarieven minder dan vijf procent na verlaging tarieven met 16% afgelopen juli'.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl