KNMT: zelfstandig borende mondhygiënist schaadt patiëntenzorg

'Buitengewoon onverstandig en schadelijk voor de zorg aan de patiënt'

logo knmt

25 januari 2018 - De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering de Tandheelkunde heeft negatief gereageerd op het bekend geworden besluit van Minister Bruins om te experimenteren met mondhygiënisten die buiten de tandarts om gaan boren. 'Het besluit (...) is buitengewoon onverstandig en schadelijk voor de zorg aan de patiënt, aldus Wolter Brands, voorzitter van de KNMT. 

'Volstrekt onbegrijpelijk'

Het besluit is volgens hem volstrekt onbegrijpelijk. Het is niet onderbouwd, patiënten willen het niet, mondhygiënisten kunnen het niet en de zorg wordt er bovendien duurder van. Bovendien leidt het besluit tot nog meer verwarring over wie er wat doet in de mondzorg. Immers alleen de 4-jarig opgeleide mondhygiënist mag zich nog mondhygiënist noemen. Zo weet de patiënt helemaal niet meer waar hij aan toe is. De KNMT beraadt zich op de consequenties van de beslissing van de minister voor de samenwerking op het gebied van de mondzorg voor kwetsbare ouderen en die voor de jeugd.


 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 148
januari/februari 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor  flexibele en allergievrije prothese Thermosens van TTL Kamphuis, de verlaging van de dekking van tandtechniekkosten door deVGZ terwijl de NZa de tarieven juist heeft verhoogd, digitale NEM-restauraties: zelf doen of uitbesteden?, de Gipsrobot "OnkyMix" van Zwolsman Gips en de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer.

Verspreiding in februari 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl