Vrije prijzen mondzorg in 2012?

12 januari 2011 - De vorige VWS-Minister Klink kondigde reeds een mogelijke invoering van vrije tarieven voor tandartsen aan maar zette niet door. Minister van VWS, Edith Schippers zou de NMT per brief hebben laten weten dat invoering per 2012 tot de mogelijkheden behoort mits de sector voldoet aan een aantal door de Minister gestelde voorwaarden. Het zou dan gaan om een experiment. De voorwaarden hebben betrekking op de beschikbaarheid van informatie voor de consument. Uit onderzoek van ondermeer consumenten-organisaties is gebleken dat consumenten behoefte hebben aan informatie over onder andere prijzen van behandelingen, vergelijkingen van prijzen en behandelmethoden, de tijdsduur en effecten van tandheelkundige behandelingen, deskundigheid van de behandelaar en een overzichtelijke rekening.
Consumenteninformatie over behandeling en prijzen moet beschikbaar zijn via een patiëntenwebsite en de individuele praktijkwebsite van de tandarts. Ook moet er een voor de consument begrijpelijke prestatielijst komen en moet iedere praktijk etalage-informatie aan de patiënt geven. Daarnaast moet elke praktijk een prijslijst op de website hebben en deze zichtbaar in de praktijk hangen en moet de consument kwaliteitsinformatie ter beschikking staan.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl