Vaccinatie mondzorg verwacht vanaf 2e kwartaal 2021

Mondzorgverleners krijgen voorrang - onduidelijkheid over niet-zorgverlenend personeel

 

29 januari 2021 - Net als andere zorgverleners krijgen mondzorgverleners voorrang met de vaccinatie tegen het coronavirus. Op basis van de huidige vaccinatiestrategie zou inenting verwacht mogen worden vanaf het tweede kwartaal van 2021.

De Mondzorgalliantie (bestaande uit KNMT, ONT en NVM) is tevreden met de voorrang die verleend zal worden aan (mond)zorgverleners. Ze vindt het tegelijkertijd billijk dat zorgverleners die intensiever werken met coronapatiënten en kwetsbare patiënten eerst nog aan de beurt zijn. 
De Mondzorgalliantie heeft momenteel minimaal wekelijks contact met het ministerie van VWS over het vaccineren. De komende periode overleggen de partijen verder over de planning en de aanpak voor de mondzorg.

De alliantie heeft in de contacten met het Ministerie VWS extra aandacht voor de positie van mondzorgverleners die verbonden zijn aan een Wlz-instelling en studenten (tandheelkunde, tandprothetiek en mondzorgkunde). Deze laatste groep zou wanneer er sprake is van patiëntencontact voor wat betreft vaccinatie volgens de alliantie ook aangemerkt moeten worden als zorgverlener.

Of tandartsen, assistenten en andere mondzorgverleners tegelijk aan de beurt zijn voor een inenting is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of niet-zorgverlenend personeel tegelijk met de zorgverleners worden gevaccineerd. 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 161
mei/juni 2021
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor Nacera Pearl Natural, Werkstuk Belicht: casus combinatie van oude met nieuwe implantaatstructuren, Forse boete overtreding MDR 2017/745-verordening mogelijk, boetebeleidsregels Ministerie VWS, VGZ staakt centrale inkoop van implantaten in 2022, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in juni 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl