Uitspraak kort geding VGZ versus Straumann over Inkoopbeleid Mondzorg 2019

Rechtbank verplicht Straumann tot ondertekening

16 mei 2019 - Straumann heeft het hierna volgende persbericht uitgegeven naar aanleiding van het kort geding dat VGZ tegen Straumann had aangespannen. 

Uitspraak kort geding VGZ versus Straumann over ‘Inkoopbeleid Mondzorg 2019’

-Rechtbank Midden-Nederland verplicht Straumann tot ondertekening van het ‘Inkoopbeleid Mondzorg 2019’ van VGZ.
-Uiterlijke ondertekeningsdatum is woensdag 22 mei 2019.

16 mei 2019: VGZ heeft in 2018 een inkoopprocedure gestart voor implantaten. Straumann heeft VGZ in dat kader een aanbod gedaan. De verwachtingen die Straumann aan de inkoopprocedure meende te kunnen ontlenen, kwamen niet uit en Straumann heeft zich willen terugtrekken uit deze procedure. Straumann heeft tot op heden geweigerd een overeenkomst met VGZ te ondertekenen. VGZ heeft daarop een kort geding aangespannen om Straumann te dwingen de overeenkomst alsnog te ondertekenen. Dit kort geding heeft plaatsgevonden op maandag 29 april 2019.

Bij vonnis van 15 mei 2019 heeft rechtbank Midden-Nederland geoordeeld, dat Straumann gehouden is haar aanbod gestand te doen en zij alsnog een overeenkomst met VGZ dient te tekenen. Straumann is teleurgesteld in het feit dat de rechtbank haar verwachtingen niet uit de omstandigheden en de inkoopvoorwaarden van VGZ afleidt. De rechtbank oordeelt onder meer dat kwaliteitsonderscheid nog niet wil zeggen dat de andere leveranciers niet aan de eisen van VGZ zouden voldoen. Na bestudering van het vonnis is besloten af te zien van hoger beroep. Straumann moet de uitspraak van de rechter respecteren en zal de overeenkomst met VGZ ondertekenen.

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 155
april-juni 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor - uiteraard - de gevolgen van de corona-crisis voor de tandtechnische branche, een artikel over wat allemaal mogelijk is met de nieuwe generatie volkeramische producten, De Medical Device Regulation, de verplichte AOV voor zzp-ers en meer. 

Verspreiding in juni 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl