Tweede Kamer wil pilot voor ouderen- en gehandicaptenzorg

2 februari 2014 - De Tweede Kamer roept staatssecretaris Van Rijn (VWS) op een pilot te starten waarbij een specialistisch interventieteam in de ouderen- en gehandicaptenzorg ingaat op klachtmeldingen.Voor ouderen is het soms moeilijk om naar de tandartspraktijk te gaan. Daarom is het relevant dat iedere nieuwe bewoner van een verpleeg- of verzorgingshuis een gebitscontrole krijgt. Die kan worden gedaan door een mondhygiënist of een preventieassistent.

Op basis van die eerste screening wordt dan een persoonlijke mondverzorgingsinstructie opgesteld die vervolgens door verplegend en verzorgend personeel kan worden uitgevoerd. Daar moeten ze wel in worden geschoold. Het gaat er dus vooral om dat de mondzorg voor ouderen van alle betrokken zorgverleners de aandacht krijgt die echt nodig is. En dat we dat met de daarvoor beschikbare capaciteit zo goed mogelijk doen.  

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 174
september 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor een casus van de VITA EXCELLENCE AWARD winnende Patricia Strimb, Michael de Gouw, General Mananger Benelux bij Align Technology houdt een pleidooi dat digitale technologieën een ondersteuning kunnen bieden bij het tekort aan tandheelkundige professionals, de Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd, de MiYo Liquid Ceramic systeem cursus bij BCO Dental, hernieuwde aandacht voor de opleiding tot Klinisch Kroon- en Brugwerk Technicus en de toekomst voor CAD/CAM en de restauratieve tandtechniek, de IVT Bob Tolmeijer Award 2023, de IVT-geslaagdenlijst, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl