Tandzorg Assen weer open

Voldoende verbeterd om weer verantwoorde zorg te kunnen leveren

logo igz

29 juni 2011 - Tandzorg Assen heeft voldoende verbeterd om weer verantwoorde zorg te kunnen leveren en mag dus weer open. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg vastgesteld na een bezoek op 23 juni 2011. Op advies van de IGZ heeft de minister van VWS daarom het verlengde bevel tot sluiting beëindigd.

Op 26 mei kreeg Tandzorg Assen van de IGZ het bevel te sluiten omdat de inspectie geconstateerd had dat er sprake was van ernstige tekortkomingen in de kwaliteit van de zorg die een risico vormden voor patiënten. Tijdens een herinspectie op 8 juni bleek er nog onvoldoende verbeterd. Op 23 juni constateerde de inspectie echter dat Tandzorg Assen wel voldoende verbeteringen had gerealiseerd.

Daarnaast heeft Tandzorg Assen in een gesprek met de inspectie op 23 juni verschillende toezeggingen gedaan. Zo zullen er in de praktijk geen implantaten meer worden geplaatst zolang niet wordt voldaan aan de strengere eisen voor het voorkomen van infecties die daarvoor gelden. Voor 1 juli ontvangt de inspectie een aangepast protocol voor het delegeren van taken en bekwaamheidsverklaringen. Verder ontvangt de inspectie voor 1 augustus een plan van aanpak voor het verbeteren van tekortkomingen die niet tot acuut risico voor de patiëntveiligheid leidden en daarom geen onderdeel uitmaakte van het bevel. Het gaat dan bijvoorbeeld om het goed bijhouden van dossiers van patiënten.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 172
maart/april 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de vraag hoe je monolitische restauraties tot leven brengt, de Arbeidsinspectie en de blootstelling aan gevaarlijke stoffen in de mondzorg, een terugblik op meer dan 100 jaar innovatie voor de dentale industrie, 3Shape introduceert nieuwe Dual Model 3Shape F8 lab scanner, NVM-mondhygiënisten constateren dat gezondheid gebitten jeugd achteruit hollen door zorgmijding en financiële problemen, GC introduceert 's werelds eerste op AI gebaseerde laboratoriumscanner, de Aadva Lab Scanner 3, vhf introduceert freesmachine E3 voor orthodontische toepassingen, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in maart/april 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl