Tandtechnische labs in de knel door coronacrisis

Vanaf 16 maart 100% omzetdaling – Straks onvoldoende labs om patiënten van tandtechniek te voorzien

 

9 april 2020 - Tandtechnici zien hun omzet tot letterlijk nul euro dalen sinds de tandartsen hun praktijken gesloten houden voor reguliere mondzorg. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de Branchevereniging Tandtechniek is uitgevoerd. Ondanks meerdere verzoeken komt deze groep nog niet voor de TOGS-regeling in aanmerking. Dit terwijl tandartsen als beroepsgroep wel later zijn toegevoegd.

Tandartsen hebben de tandtechnische laboratoria nodig voor het maken van onder meer gebitsprotheses, kroon- en brugwerk, implantaatwerkstukken, frames en facings, orthodontie en digitale tandtechniek. ‘Straks zijn de tandartspraktijken gered maar zijn er niet voldoende laboratoria om patiënten van het noodzakelijke tandtechniek werk te voorzien’ , aldus Mariët Kamphuis, laboratoriumhouder in Almelo.

Veruit de meeste tandtechnische laboratoria zijn kleine bedrijven: het meer en deel bestaat uit zogenaamde een- of tweepitters of bedrijven die vallen in de categorie tot 5 werkzame personen zonder grote of noemenswaardige buffers. Voor juist deze categorie zou het beroep kunnen doen op de TOGS-regeling een groot verschil maken.

‘Hoewel het iedere ondernemer gegund is om in aanmerking te komen voor de TOGS-regeling is het wrang om te moeten constateren dat bedrijven die in ieder geval nog klanten kunnen ontvangen zoals tuincentra er wel op staan, terwijl tandtechnische bedrijven nog niet genoemd worden’ , aldus Rob Maters, voorzitter van de Branchevereniging Tandtechniek.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 156
september 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor het 100-jarig bestaan van TTL Beijn in Rotterdam, Beheersing van value en helderheid dankzij het IPS e.max-systeem, tandtechnisch meubilair van Erio Srl, IGJ geeft advies over de MDR 2017/745: 'ga alvast aan de slag', de IVT Bob Tolmeijer Award 2020 en meer. 

Verspreiding in september 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl