Tandartspraktijk in Zaltbommel weer open

Tandartspraktijk Van Nirway bv heeft bevoegde tandarts in dienst genomen.

20 oktober 2010 - In tandartspraktijk Van Nirway BV in Zaltbommel mogen weer patiënten behandeld worden. De eigenaar van de praktijk heeft een bevoegde tandarts in dienst genomen die de patiënten zal behandelen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekend gemaakt.

Op 22 september liet de inspectie een man door de politie arresteren omdat deze onbevoegd tandheelkundige handelingen verrichtte. Hij was in Nederland niet geregistreerd als tandarts. De inspectie betrapte de man op heterdaad terwijl hij een patiënt aan het behandelen was. Daarnaast constateerde de inspectie dat het slecht gesteld was met de hygiëne, zoals het schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten. Ook  werden velopen medicijnen aangetroffen en medicamenten die in Nederland niet gebruikt mogen worden. 

Tijdens een recent bezoek heeft de inspectie vastgesteld dat in de praktijk inmiddels de randvoorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg aanwezig zijn. Dit geldt in het bijzonder voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren van de instrumenten. De inspectie heeft daarom toestemming gegeven om bij Nirway BV weer patiënten te laten behandelen.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 175
oktober 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de casus 'Koningsnummer volledige prothetiek: ambachtelijke vaardigheid en individuele vereisten' van meester-tandtechnicus Sebastian Guttenberger, een special over administratie software voor de tandtechnische branche waar de diverse oplossingen van Ladento, Talas, Qbridge, Salusys, Sovas, DigiTand en Talas+ aan bod komen, Prothetiek onder de loep 2024, de ID Day: Innovative Dental Technician Day, bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl