Tandartspraktijk in Zaltbommel weer open

Tandartspraktijk Van Nirway bv heeft bevoegde tandarts in dienst genomen.

20 oktober 2010 - In tandartspraktijk Van Nirway BV in Zaltbommel mogen weer patiënten behandeld worden. De eigenaar van de praktijk heeft een bevoegde tandarts in dienst genomen die de patiënten zal behandelen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekend gemaakt.

Op 22 september liet de inspectie een man door de politie arresteren omdat deze onbevoegd tandheelkundige handelingen verrichtte. Hij was in Nederland niet geregistreerd als tandarts. De inspectie betrapte de man op heterdaad terwijl hij een patiënt aan het behandelen was. Daarnaast constateerde de inspectie dat het slecht gesteld was met de hygiëne, zoals het schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten. Ook  werden velopen medicijnen aangetroffen en medicamenten die in Nederland niet gebruikt mogen worden. 

Tijdens een recent bezoek heeft de inspectie vastgesteld dat in de praktijk inmiddels de randvoorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg aanwezig zijn. Dit geldt in het bijzonder voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren van de instrumenten. De inspectie heeft daarom toestemming gegeven om bij Nirway BV weer patiënten te laten behandelen.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 169
oktober 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor familiebedrijf Van Liempd Tandtechniek in Den Bosch, de eerste succesvolle operatie met op maat 3D-geprinte titanium onderkaak, Het Mini-Max-principe: Wanneer rentabiliteit gecombineerd wordt met esthetiek, de 10e editie van de Dental Expo, Ceramill FDS biedt de mogelijkheid om tandbogen en tandsegmenten te frezen, de bijzondere leerstoel Publieke Gezondheid en Mondzorg, Extra betalen in tijden van personeelskrapte blijft werkgever altijd achtervolgen mits... (meer flexibiliteit bij eigen cao leden Branchevereniging Tandtechniek), Zorgwekkende situatie materiaal- en techniekkosten', Reverse charge-factuur van Dentsply Sirona blijft vaak onopgemerkt - wijs uw tandartsen op het controleren van facturen DS vanaf 1 april 2019 tot nu, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl