Replace Select TC

Een nieuw eenfase implantaat voor overkappingsprotheses

nobel_logo

Dit nieuwe implantaat is gebaseerd op het Replace™ Select Straight 3 mm nek implantaat. Het Replace Select TC1 implantaat heeft een 3 mm gefreesde tissue-level nek geschikt voor een eenfase chirurgisch protocol. De hoge nek waarborgt een goede plaatsing in het weefselniveau en geeft de behandelaar onmiddellijke en eenvoudige toegang tot het implantaatplatform (Afb 1). Het kleurgecodeerde platform maakt een eenvoudige identificatie van compatibele componenten mogelijk. In combinatie met het tactiele gevoel en de nauwkeurigheid van de interne driekanaalsverbinding wordt behandeling nog meer vereenvoudigd.

Het implantaat is geschikt voor elk type bot en levert uitstekende klinische resultaten op. Een 3-jarige studie toont aan dat het Replace implantaat met een 3mm nek een overlevingsratio heeft van 99.2%2. De nieuwe healing screws voor Replace Select TC, beschikbaar in twee verschillende hoogtes (1mm en 3mm), zijn ontworpen om de stabiliteit van zacht weefsel en hechting te bevorderen alsook overgroei van zachte weefsels te voorkomen. (Afb 2).

Replace Select TC is compatibel met alle Nobel Biocare overkappingsoplossingen en kan beschouwd worden als dé implantaatoplossing voor NobelProcera overkappingsprotheses (NobelProcera Implant Bar Overdenture), zowel op chirurgisch als prothetisch vlak.

Voetnoten:

1 TC= Tissue Collar

2 132 Replace Select Straight implantaten met een 3mm nek werden door twee clinici geplaatst bij  48 edentate patiënten. Hierbij werd een eenfase protocol gevolgd. De overkappingsprothese werd 9 à 12weken nadien geplaatst. (Eerste resultaten van een externe studie 2010-938)   

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 169
oktober 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor familiebedrijf Van Liempd Tandtechniek in Den Bosch, de eerste succesvolle operatie met op maat 3D-geprinte titanium onderkaak, Het Mini-Max-principe: Wanneer rentabiliteit gecombineerd wordt met esthetiek, de 10e editie van de Dental Expo, Ceramill FDS biedt de mogelijkheid om tandbogen en tandsegmenten te frezen, de bijzondere leerstoel Publieke Gezondheid en Mondzorg, Extra betalen in tijden van personeelskrapte blijft werkgever altijd achtervolgen mits... (meer flexibiliteit bij eigen cao leden Branchevereniging Tandtechniek), Zorgwekkende situatie materiaal- en techniekkosten', Reverse charge-factuur van Dentsply Sirona blijft vaak onopgemerkt - wijs uw tandartsen op het controleren van facturen DS vanaf 1 april 2019 tot nu, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl