Reactie Straumann op verklaring Zwitserse vereniging laboratoriumhouders inzake lokale freesservice

De reden voor het initiatief van Straumann Zwitserland om klanten een lokale freesservice te bieden

 

31 oktober 2018 - Straumann heeft het hierna volgende persbericht vrijgegeven. 
  • Straumann reageert op de verklaring van de ‘Association of the Swiss Dental Laboratories’ die bezorgdheid bij klanten heeft gewekt.
  • Straumann verwerft een meerderheidsbelang in een lokaal laboratorium / freescentrum in Rheinfelden (CH) om tegemoet te komen aan bepaalde Zwitserse klantvereisten.
  • Straumann is niet van plan om deze service buiten Zwitserland uit te breiden en streeft geen wereldwijde strategie na om lokale laboratoria te verwerven.

De ‘Association of the Swiss Dental Laboratories’ heeft een mailing gestuurd naar haar leden in reactie op het verwerven van een meerderheidsbelang in een lokaal laboratorium / freescentrum door de Zwitserse dochteronderneming van Straumann. Ondertussen is de inhoud van de mailing op sociale media gekomen. Sommige uitspraken van de vereniging zijn onjuist en hebben bij klanten aanleiding gegeven tot bezorgdheid en vragen over de strategie van Straumann.

De feiten zijn als volgt:

Straumann's uiterst efficiënte en competitieve freescentrum in Markkleeberg, Duitsland levert al meer dan tien jaar CADCAD-prothetische oplossingen van hoge kwaliteit aan tandtechnische laboratoria. Het voldoet echter niet aan bepaalde Zwitserse klantvereisten, zoals de voorkeur voor producten die in Zwitserland zijn vervaardigd en afgewerkt en een snellere levering. Bovendien verhogen verzendingen vanuit Markkleeberg, douaneprocedures en invoerrechten de levertijden en kosten voor patiënten. Deze, en andere factoren, hebben ertoe geleid dat Straumann heeft geïnvesteerd in een lokale oplossing.

Straumann Zwitserland heeft een meerderheidsbelang verworven in een tandtechnisch laboratorium in Rheinfelden (CH), dat ook als lokaal freescentrum fungeert. Deze investering is een lokaal initiatief op de Zwitserse markt. Straumann is niet van plan om deze service buiten Zwitserland uit te breiden en streeft geen wereldwijde strategie na om lokale laboratoria te verwerven. De freescentra van Straumann Group in Duitsland (Etkon) en in Spanje (Createch) blijven Zwitserse en Europese laboratoria bedienen.

Straumann Group streeft ernaar om laboratoria en tandartsen optimale behandelingen voor hun patiënten te bieden. Digitale tandheelkunde en CADCAM-workflows zijn belangrijke mondiale trends omdat ze aanzienlijke voordelen bieden voor klanten en patiënten. Wij zijn ervan overtuigd dat laboratoria die deze trends omarmen en in digitale technologieën investeren, op de lange termijn succesvol zullen zijn.

Straumann Group is toegewijd om de ‘partner of choice’ te zijn voor laboratoria en praktijken. Wij blijven investeren in CADCAM-technologieën om zo klanten een open workflow te bieden dat hen in staat stelt om met centrale, in-lab en chairside workflows te werken. Zij kunnen vervolgens beslissen welke oplossing in het belang is van hun patiënten. Ook oplossingen zoals Variobase, PreMilled abutments blijven we bieden, deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor tandtechnische laboratoria om hen in staat te stellen optimale ‘in-house’ resultaten te behalen.


Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 148
januari/februari 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor  flexibele en allergievrije prothese Thermosens van TTL Kamphuis, de verlaging van de dekking van tandtechniekkosten door deVGZ terwijl de NZa de tarieven juist heeft verhoogd, digitale NEM-restauraties: zelf doen of uitbesteden?, de Gipsrobot "OnkyMix" van Zwolsman Gips en de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer.

Verspreiding in februari 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl