Productiestop Compartis Precious Metal

13 april 2012 - Compartis, het centrale freescentrum van Elephant Dental stopt per 1 juni met de productie van onderstructuren in edelmetaal en acryl. De andere materialen die via Compartis zijn te bestellen, blijven onveranderd leverbaar.

De hieronder beschreven punten geven aan waarom er onvoldoende basis is om deze productie in stand te houden:

  • De traditionele materialen, met name de edelmetalen, die gebruikt worden voor kroon- en brugwerk in de tandheelkunde worden de laatste jaren meer en meer vervangen door goede alternatieven zoals bijvoorbeeld zirkoonoxide.
  • Als resultaat van de sterk gestegen edelmetaal prijzen, zoals bijvoorbeeld goud en platina, worden de edelmetalen versneld vervangen.
  • Het is gebleken dat gedurende de afgelopen jaren een beperkt aantal laboratoria is overgestapt op het automatiseren van de vervaardiging van edelmetaalkappen. Deze laboratoria zijn ook nog in belangrijke mate traditioneel blijven werken.

Klanten die edelmetaal en acryl via Compartis afnemen zijn persoonlijk geïnformeerd. In nauw overleg met hen zorgen wij voor een passende oplossing. 

Voor vragen en opmerkingen kan contact op worden genomen met de Customer Service: +31 (0) 229 25 90 10

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl