Pensioenfonds Tandtechniek oktober 2012: stijging dekkingsgraad

Herstel onvoldoende

logo pensioenfonds tandtechniek

20 november 2012 - In oktober 2012 is de geschatte dekkingsgraad van Stichting Pensioenfonds voor de Tandtechniek gestegen van 86,8% naar 87,5%. Deze stijging is echter bij lange na niet voldoende om aan de wettelijke minimum dekkingseis te voldoen.  Het Pensioenfonds voor de Tandtechniek heeft daarom reeds eerder aangekondigd dat het vrijwel zeker extra maatregelen moet nemen. Het bestuur heeft besloten om, als in 2013 blijkt dat maatregelen genomen moeten worden, alle pensioenuitkeringen en opgebouwde rechten van werknemers vooralsnog met 7% te verlagen.

Het pensioenfonds heeft in 2009 een herstelplan gemaakt en naar de De Nederlandse Bank (DNB) gestuurd. In dat plan staat aangegeven welke maatregelen worden genomen om het Pensioenfonds voor de Tandtechniek weer financieel gezond te krijgen. Om financieel gezond te zijn, moet de dekkingsgraad van het pensioenfonds eind 2013 minimaal 105% bedragen. Dit doel lijkt met de verdere daling verder weg dan ooit. In januari dit jaar stond de geschatte dekkingsgraad nog op 85,9%.

Verloop dekkingsgraad
In de grafiek ziet u het verloop van de dekkingsgraad.

pensioen tandtechniek oktober 2012

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 151
september 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor tandtechnisch vervaardigde non-prepveneers voor corrigeren afwijkende stand van een gebitselement, steeksproefsgewijze bedrijfsbezoeken Inspectie SZW, IVT Bob Tolmeijer Award 2019 en de IVT-geslaagdenlijst, diploma-uitreiking 30e groep Klinisch Prothese Technici, de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl