Pensioenfonds Tandtechniek mei 2013: dekkingsgraad daalt

logo pensioenfonds tandtechniek

19 juni 2013 - In mei 2013 is de geschatte dekkingsgraad van Stichting Pensioenfonds voor de Tandtechniek ten opzichte van april licht gedaald van 96,7 naar 95,5 procent. De dekkingsgraad daalt hierbij onder het niveau van februari 2013 waar de dekkingsgraad steeg van 87,6 naar 95,7 procent. Eind vorig jaar stond de dekkingsgraad nog op 87,4 procent. De relatief forse stijging in februari is met name te danken aan het doorvoeren van een forse ingreep: het pensioen van actieve deelnemers (met pensioen) is zeven procent verlaagd. De verlaging geldt voor deelnemers over het opgebouwde pensioen op 31 december 2012. Het pensioen van gepensioneerden wordt verlaagd per 1 april 2013. Ook groeien de pensioen in 2013 niet mee met de hogere prijzen en lonen.

Ook met deze maatregelen wordt de verplichte dekkingsgraad van 105 dus nog niet gehaald. De lage dekkingsgraad wordt met name veroorzaakt door de historisch lage rente. Of een verdere verlaging noodzakelijk is wordt pas medio 2014 besloten.

Verloop dekkingsgraad
In de grafiek ziet u het verloop van de dekkingsgraad.

pensioen tandtechniek mei 2013 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 164
november/december 2021
In dit nummerIn dit nummer onder meer aandacht voor een Volledige Digitale workflow met een twist in de rubriek Werkstuk Belicht, Voorgefabricieerde gebitselementen in individuele implantaatprotheses (praktijkverslag), de Dental Expo in 2022, de Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd, Hoe de kwalijke rol (zorg)verzekeraars stoppen, inflatie en de stijging van PFZW pensioenpremie, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in december 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl