Onderzoek titelmisbruik afgerond

Tandartsen passen titelvermelding aan

nza-logo

20 december 2010 - Alle tandartsen die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) begin november aanschreven om te stoppen zich ten onrechte orthodontist te noemen, hebben hun communicatie-uitingen aangepast. Voor alle vijftien tandartsen is het onderzoek afgerond, zij voldoen nu aan de regels, aldus de NZa. 

De NZa en IGZ verzochten begin november vijftien tandartsen die in het register Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG-register) als tandarts staan ingeschreven, maar zich bekend maken als orthodontist om hun communicatie-uitingen aan te passen. Uit de controle die nu is uitgevoerd, blijkt dat alle aangeschreven tandartsen zich nu op de juiste manier bekend maken.

De afgelopen jaren had een aanzienlijke hoeveelheid orthodontisten zich uit het BIG-register laten schrappen en zich ingeschreven als tandarts. Daarbij heeft een aantal hun communicatie-uitingen niet voldoende aangepast. Dat is in strijd met de Wet marktordening gezondheidszorg en de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 171
januari/februari 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de veelzijdigheid van hoogwaardige volkeramische materialen, klinische ervaringen op langere termijn met het IPS e.max-systeem, het 100-jarig jubileum van de International Dental Show in Keulen, VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen, verzekeraars die tandarts voor hun karretje spannen om de tandtechnicus af te knijpen, de bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl