NZa wijst (online) aanbieders aligners op regels offertes en rekeningen

Ook als hoofdkantoor niet in Nederland is gevestigd

logo nza

16 februari 2023 -  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) meldt meerdere meldingen te hebben ontvangen in 2021 en 2022 over aanbieders van onzichtbare beugels, ook wel aligners genoemd. Deze worden steeds vaker online aangeboden waar consumenten ze direct kunnen bestellen. De meldingen gaan over verkeerde rekeningen voor de behandeling, niet verstrekte offertes bij behandelingen van € 250 of meer en het mogelijk niet voldoen aan verdere regels van de NZa. 


Naar aanleiding van deze meldingen is de NZa in 2022 een onderzoek gestart en heeft een aanbieder aangesproken. Graag willen we benadrukken dat (online) aanbieders van aligners in Nederland zich moeten houden aan de geldende regels. Ook wanneer het hoofdkantoor zich niet in Nederland bevindt. 'Ook in 2023 blijven we toezichthouden op de naleving van onze regels', aldus het bericht van de NZa. 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl