NZa: onvoldoende transparant zorginkoopproces VGZ, CZ en DSW

Overtredingen aan het licht na meldingen en handhavingsverzoeken

nza-logo

4 juli 2019 - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt zorgverzekeraars VGZ, CZ en DSW een waarschuwing op. De zorgverzekeraars krijgen deze waarschuwing omdat zij onvoldoende transparant zijn geweest naar zorgaanbieders tijdens het zorginkoopproces.

De overtredingen kwamen aan het licht na meldingen en handhavingsverzoeken. Uit onderzoek van de NZa is gebleken dat deze verzekeraars één of meerdere wijzigingen in het zorginkoopproces niet tijdig en niet op de juiste manier bekend hebben gemaakt. 

De NZa heeft nu meerdere malen vastgesteld dat verschillende verzekeraars de regeling transpantie zorginkoopproces overtreden. De NZa heeft daarnaast nog een aantal zaken in onderzoek. 'Deze signalen baren ons zorgen, omdat een transparant zorginkoopproces een belangrijke voorwaarde is om te komen tot goede zorginkoop voor vonsumenten. De NZa is voornemens om in het huidige zorginkoopseizoen harder op te treden overtredingen van deze regeling. 
  

 


 

 

.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 155
april-juni 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor - uiteraard - de gevolgen van de corona-crisis voor de tandtechnische branche, een artikel over wat allemaal mogelijk is met de nieuwe generatie volkeramische producten, De Medical Device Regulation, de verplichte AOV voor zzp-ers en meer. 

Verspreiding in juni 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl