Nobel Biocare kondigt NobelDesign - intuitieve CAD software aan voor dentale restauraties

nobel_logo

22 juni 2016 - Nobel Biocare introduceert NobelDesign: efficiënte en intuïtieve software voor digitaal design van NobelProcera restauraties. Dankzij de combinatie van geavanceerde CAD tools, die toegang geven tot een breed gamma NobelProcera restauraties, biedt NobelDesign tandartsen een scala aan prothetische oplossingen voor hun patiënten. Nobel Design is één van de vele innovaties die zullen worden gelanceerd tijdens het Global Symposium in New York, van 23 tot 26 juni 2016.

nobel design     nobel design

Krachtige CAD tools zonder enige complexiteit
NobelDesign integreert intuïtieve exocad CAD tools voor een efficiënt design van zowel gecementeerde als verschroefde restauraties. De restauraties kunnen gecreëerd worden in de virtuele cockpit.


nobel design    nobel

De software biedt een set-up van de tanden en spiegelfuncties (figuur 3) die tijdbesparend zijn, alsook een virtuele articulatorfunctie (figuur 4) die helpt bij het optimaliseren van de occlusale contactpunten (figuur 5). Deze eigenschappen zijn bijzonder waardevol in combinatie met het NobelProcera gamma van translucente full-contour zirkonium delen. (figuur 6).

nobel design     nobel design

Onderdeel van NobelDesign is de exocad Tru Smile technologie die ontwerpen visualiseert in een fotorealistische weergave, waardoor de technicus een idee krijgt hoe de vorm van de tand en de fissuren eruit zullen zien in de mond van de patiënt. Andere opties zijn gehoekt verschroefbare kronen en abutments, voor betere esthetiek en toegankelijkheid, en gereduceerde cutback tools die helpen bij het ontwerp van veneers. Aangezien de intuïtieve interface zich aanpast aan de voorkeuren van de gebruiker, neemt de efficiëntie toe.

Licentie per kalenderjaar
NobelDesign gebruikers krijgen toegang tot de NobelProcera innovaties aangezien nieuwe producten uitsluitend beschikbaar zullen komen op dit platform. 
NobelDesign is uitsluitend te gebruiken als op de 2G scanner. De licentie wordt per kalenderjaar verstrekt. De kosten per jaar per licentie zijn overzichtelijk.

Hans Geiselhöringer, President van Nobel Biocare, verklaart : “de introductie van de NobelDesign Software is de recentste in een lange rij digitale innovaties die de efficiëntie voor tandartsen verhoogt en patiëntenzorg verbetert. De nauwkeurige en intuïtieve Nobel Design CAD tools zullen door tandtechnici gewaardeerd worden en in het verlengde daarvan de tandartsen en hun patiënten. Dankzij het naadloos geïntegreerde behandelproces van Nobel Biocare, zullen de tandtechnische laboratoria die het computerprogramma NobelDesign gebruiken op het NobelProcera 2G systeem bijkomende professionele kansen genereren in het behandelproces.”

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 175
oktober 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de casus 'Koningsnummer volledige prothetiek: ambachtelijke vaardigheid en individuele vereisten' van meester-tandtechnicus Sebastian Guttenberger, een special over administratie software voor de tandtechnische branche waar de diverse oplossingen van Ladento, Talas, Qbridge, Salusys, Sovas, DigiTand en Talas+ aan bod komen, Prothetiek onder de loep 2024, de ID Day: Innovative Dental Technician Day, bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl