Nieuwe voorzitter Organisatie van Nederlandse Tandprothetici

Marnix de Romph benoemd tijdens Algemene Ledenvergadering

logo ont

 

16 november 2020 - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) op vrijdag 13 november werd Marnix de Romph (49) benoemd tot voorzitter van de beroepsvereniging. Frederik Vogelzang volgt De Romph op als directeur van de ONT. Beiden gaan aan de slag met de uitvoering van het nieuwe meerjarenbeleidsplan dat tijdens de ALV werd vastgesteld.

De benoeming van Marnix de Romph als voorzitter van de ONT is een unicum in de geschiedenis van de organisatie. Voor het eerst treedt een niet-tandprotheticus toe tot het bestuur van de organisatie. Marnix de Romph is dan ook geen onbekende in de kringen van de ONT. De afgelopen 16 jaar was hij in verschillende rollen werkzaam voor de vereniging waarvan de laatste jaren als directeur. De ONT behartigt de belangen van de ruim 500 aangesloten tandprothetici en werkt binnen de Mondzorgalliantie intensief samen met NVM-mondhygiënisten en tandartsenverenigingen ANT en KNMT.

Ambities
Voortbouwend op de hbo-accreditatie van de opleiding tot tandprotheticus aan de Hogeschool Utrecht vorig jaar, ziet De Romph een mooie toekomst voor de ontwikkeling van het vak van tandprotheticus. ”We willen de toegepaste tandheelkunde met een lectoraat tandprothetiek op een hoger plan brengen en het vak van tandprotheticus met behulp van digitalisering verder door ontwikkelen”, aldus de kersverse voorzitter. De Romph is eveneens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en directeur van P3NL, de federatie van 13 wetenschappelijke en beroepsverenigingen van psychologen, psychotherapeuten en pedagogen.

Nieuwe directeur
|Als opvolger van Marnix de Romph werd Frederik Vogelzang (48) door de ledenvergadering aangesteld als directeur van de ONT. Bij de positionering van tandprothetici en het verder professionaliseren van de vereniging is het nieuwe beleidsplan dat door de ALV werd vastgesteld voor hem richtinggevend. “Het beleidsplan heeft als hogere doel om de best mogelijke tandprothetische zorg voor iedereen bereikbaar te maken en daarmee een bijdrage te leveren aan de mondgezondheid in Nederland. Daar wil ik mij graag voor inzetten”, aldus Vogelzang. Naast zijn functie binnen de ONT is Vogelzang onder meer toezichthouder bij PoZoB, een zorggroep van huisartsen in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 167
mei/juni 2022
In dit nummer

 

n dit nummer onder meer aandacht voor een Compact freesapparaat Programill Dry en geavanceerd zirkoniumoxide (IPS e.ax ZirCad Prime), Reverse-charge-facturen ontvangen van Dentsply Sirona? Btw-aangifte doen en betalen noodzakelijk! (Ook van toepassing op tandartspraktijken), 13e Candulor KunstZahnWerkwedstrijd 2023, Maximaal rendement uit zonnepanelen, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in juni 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl