Nieuwe Oral-B iO tandenborstel is de toekomst van mondgezondheid

Gepersonaliseerd elektrisch poetsen met interactieve display

oral b

28 juli 2020 - 
Oral-B onthult een nieuwe serie elektrische tandenborstels die, zowel qua design als technologie, compleet opnieuw is ontworpen. 'De beste klinische prestaties ooit gecombineerd met een superieure gebruikerservaring maken de Oral-B iO de meest geavanceerde elektrische tandenborstel op de markt.' De Oral-B iO is vanaf augustus te koop in Nederland.

Meer dan technologie en tandenpoetsen
Met meer dan 250 patenten wereldwijd is de Oral-B iO innovatief van top tot teen. Oral-B iO onderscheidt zich van de bestaande Oral-B technologie door de wrijvingsloze magneetaandrijving tot aan de uiteinden van de borstelharen. Dit zorgt voor de zachtste en efficiëntste reiniging en een plezierige ervaring.

"
Oral-B iO ™ is meer dan een nieuwe tandenborstel - het is een innovatieve poetstechnologie met een echte zintuiglijke ervaring die gebruikers zullen voelen, horen en zien. Het tandenpoetsen verandert van iets wat ze moeten doen in iets dat ze willen doen, ” aldus Lisa Ernst, P&G VP Global Health Care R&D. "Zes jaar toegewijd onderzoek samen met tandartsen is uitgevoerd om een volledig originele poetservaring te ontdekken."

De nieuwe magneetaandrijving zorgt voor reinigingsenergie in de nieuw ontworpen iO opzetborstels, die speciaal ontworpen zijn om oscillerende en roterende poetsbewegingen te combineren met microtrillingen. Dankzij deze technologie glijdt de borstel soepel en geluidloos van tand naar tand, voor een professioneel schoon gevoel, de hele dag lang.

Beste performance ooit in elektrisch poetsen
De nieuwe gebruikersinterface is geïnspireerd en ontworpen met input van meer dan 1.800 consumenten die vele uren hebben besteed aan de iO-technologie, onderzoek, testen en ontwikkelingsfasen om de soepelste, meest gepersonaliseerde poetservaring te bieden. Gebruikers prijzen de nieuwe, innovatieve functies die superieure mondverzorging bevorderen en een meer gepersonaliseerde poetservaring creëren:

Het 
interactieve display maakt eenvoudige navigatie door de borstelfuncties en personalisatie mogelijk: welkomstboodschappen, keuze uit poetsstanden, taalinstellingen en herinneringen om de opzetborstel te vernieuwen. De slimme poetsdruksensor helpt gebruikers optimale druk uit te oefenen tijdens het poetsen. De sensor waarschuwt bij een te harde druk, maar geeft ook groen licht wanneer gebruikers de juiste druk uitoefenen. De compacte magnetische oplader zorgt voor een snelle volledige lading in slechts ~drie uur. Het display van de borstel geeft ook aan hoe vol de batterij is. De nieuwe Oral-B app werkt met behulp van 3D graphics en zorgt samen met AI poetsdetectietechnologie met kunstmatige intelligentie ervoor dat alle onderdelen van het gebit goed gepoetst worden, voor de meest optimale poetsbeurt. De visuele timer biedt gebruikers persoonlijke begeleiding om de door tandartsen aangeraden poetstijd te behalen, minimaal twee minuten. Smileys op het display laten aan het eind van elke poetssessie zien hoe succesvol hun poetsbeurt is geweest.

Oral-B iO: topresultaten
In klinische tests liet Oral-B iO™ een diepere reiniging van tanden en tandvlees zien, waardoor gebruikers gemakkelijk en effectief hun mondgezondheid konden onderhouden. In vergelijking met handtandenborstels ondervonden gebruikers van Oral-B iO:

  • 100 procent meer plakverwijdering na acht weken
  • 100 procent gezonder tandvlees in slechts één week
  • Zes keer meer tandplak verwijdering langs de tandvleesrand
  • 83 procent van de gingivitispatiënten bereikte binnen acht weken gezond tandvlees

Om ervoor te zorgen dat Oral-B iO  een ervaring levert die voldoet aan de wensen en verwachtingen van gebruikers en deze overtreft, is er meer dan 1200 uur geïnvesteerd om waardevolle feedback van consumenten te verwerken. Gebruikers’ feedback was onder andere het "sensationele" gevoel van Oral-B iO , "superreinigend" en “net zo zacht als een hommel op een bloem." Het resultaat is een technologie die een revolutie teweegbrengt in de markt, zodat gebruikers niet kunnen wachten om de Oral-B iO  te gaan gebruiken.

 

 
Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl