Nieuwe IPS e.max Press-blokjes

Nu ook verkrijgbaar als Impulse-blokjes in drie Value- en twee Opal-kleuren

23 september 2010 - De nieuwe IPS e.max Press-blokjes van Ivoclar Vivadent zijn nu ook verkrijgbaar als Impulse-blokjes in drie Value- en twee Opal-kleuren.

De IPS e.max Press Impulse-blokjes in Value-kleuren geven verschillende lichte accenten. Ze worden gebruikt bij het maken van gedeeltelijke kronen, losse kronen en bruggen. Dankzij de verschillende gradaties in lichtheid kan de restauratie optimaal in het resterende gebit worden geïntegreerd. Het speelt daarbij geen rol of er een individuele keuze in de kleur van het gebitselement bij een gegeven lichtheidsgraad nodig is, of een gelijkblijvende lichtheid bij verschillende kleuren stompen. De gewenste elementkleur wordt ter afsluiting van de bewerking bereikt met behulp van de stainstechniek of de cut-backtechniek.

Natuurlijke opalescentie

Bij veneers – zeker als het om dunne veneers gaat – spelen translucentie en opalescentie een minstens zo belangrijke rol bij het bereiken van het gewenste esthetische effect als de kleur van het element zelf. Met de twee nieuwe IPS e.max Press Impulse Opal-blokjes kan het ‘natuurlijke’ opalescentie-effect in het frontgebied met behulp van veneers optimaal worden geïmiteerd.

Op basis van lithiumdisilicaat

Net als de beproefde IPS e.max Press-blokjes – die verkrijgbaar zijn in de translucentiegradaties HT, LT, MO en HO – bestaan ook de blokjes IPS e.max Press Impulse uit lithiumdisilicaatglaskeramiek met een buigsterkte van 400 MPa.

IPS e.max Press Impulse Value 1, 2 en 3 en Opal 1 en 2 zijn per direct verkrijgbaar.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 171
januari/februari 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de veelzijdigheid van hoogwaardige volkeramische materialen, klinische ervaringen op langere termijn met het IPS e.max-systeem, het 100-jarig jubileum van de International Dental Show in Keulen, VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen, verzekeraars die tandarts voor hun karretje spannen om de tandtechnicus af te knijpen, de bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl