Nederlander onbewust gevaren slechte mondhygiene

Onderzoek wijst uit dat het risico op hartaandoeningen met 70% toeneemt bij volwassenen met slechte mondhygiene.

philips_sonicare

6 december 2010 - Nederlanders zijn zich niet bewust van de risico's van een slechte mondhygiëne op de gezondheid. 80% van de Nederlanders weet niet dat de gezondheid van de mond van invloed is op onder andere hartziekten. Tevens geeft 1 op de 5 Nederlanders toe beter voor zijn gebit te moeten zorgen. Dit blijkt uit een consumentenonderzoek naar mondhygiëne. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Philips Sonicare.

Het verwaarlozen van tandvlees kan leiden tot uiteenlopende mondproblemen die ernstige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Uit recent Brits onderzoek blijkt dat er een direct verband is tussen mondhygiëne en hartaandoeningen. Het onderzoek toont aan dat een slechte mondhygiëne resulteert in een 70% hoger risico op dergelijke aandoeningen. Slechte mondhygiëne is daarnaast in verband gebracht met een slechte controle van de bloedsuikerspiegel (diabetis mellitus) en complicaties tijdens de zwangerschap.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 163
september 2021
In dit nummerIn dit nummer onder meer aandacht voor uitneembare protheses in een artikel van ZTM Damiano Frigerio over nieuwe esthetische concepten voor de klanten van morgen, Digitalisering van perstechnieken via 3D-printen, de speciale uitvoering Artex CR Gold, ongediplomeerde tandtechnisch medewerkers en wat u kunt doen om gedeeltelijke doorhaling van de btw-vrijstelling en een naheffing te voorkomen, de Klankbordgroep KPT, BOL versus BBL: IVT-opleiding aan de DHTA, de CAO voor leden van de Banchevereniging Tandtechniek de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl