Eerste Nederlandse botcongres

Samenwerking Implant College en Implacademy

  

13 augustus 2012 - De afgelopen decennia is er veel onderzoek gedaan naar de vervangingsmogelijkheden van verwijderd, geresorbeerd of gedegenereerd bot. Naast het gebruik van autoloog bot, winnen andere botregeneratieproducten steeds meer terrein. En daarom organiseren Implant College (onderdeel van BioComp) en Implacademy (onderdeel van Implacom) samen op vrijdag 7 december 2012 het eerste Nederlandse botcongres “Tot op het bot” in het Museum Naturalis in Leiden. 

Er zijn inmiddels naast humaan donormateriaal ter stimulering van de groei van autoloog bot, vele soorten dierlijk materiaal, maar ook goede synthetische materialen beschikbaar. Tijdens dit congres worden de verschillende botaugmentatiematerialen en augmentatietechnieken besproken. 

Interactief congres 
Doelstelling van het congres is de mogelijkheden en onmogelijkheden van botregeneratie vanuit alle denkbare invalshoeken te belichten en de kennis met zoveel mogelijk kaakchirurgen, implantologen en tandartsen te delen. De deelnemer aan dit interactief congres moet een zodanig inzicht krijgen, dat het eenvoudiger wordt een verantwoorde keuze te maken. Het programma begint om 09.30 uur en zal duren tot circa 17.15 uur. De gerenommeerde sprekers zijn:

·         Prof. dr. J.A. Jansen (Professor Hoogleraar Biomaterialen en Afdelingshoofd Tandheelkunde UMC St. Radboud)
·         Drs. P.C. van Gils, MSc. (Tandarts-parodontoloog NVvP, implantoloog NVOI)
·         Drs. W.P. van der Schoor (Implantoloog NVOI in de Tandartsenpraktijk Garderen)
·         Dr. N.M. Timmenga (Kaakchirurg en KNO arts, Wilhelmina Ziekenhuis in Assen)

Dagvoorzitter is mevrouw Hendrike van Drie, parodontoloog, implantoloog en vice voorzitter NMT.

Informatie
De kosten voor de deelname bedragen € 395,- per persoon (dit is inclusief parkeerkaart, lunch en borrel). Voor de tandheelkundige studenten geldt een congresprijs van € 150,-. Voor deelname aan het congres ontvangt u 6 KRT punten en 2 Q-geaccrediteerde punten (totaal 8). Voor meer informatie en inschrijving kunt u kijken op biocomp.eu of implacademy.nl.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 151
september 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor tandtechnisch vervaardigde non-prepveneers voor corrigeren afwijkende stand van een gebitselement, steeksproefsgewijze bedrijfsbezoeken Inspectie SZW, IVT Bob Tolmeijer Award 2019 en de IVT-geslaagdenlijst, diploma-uitreiking 30e groep Klinisch Prothese Technici, de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl