Meerderheid Kamer houdt vast aan volledig afschaffen HBA

‘Tegen verplichte ondemocratische organisatie en hoge heffingen’

28 december 2011 - De Tweede Kamer blijft vasthouden aan het volledig afschaffen van de product- en bedrijfsschappen. Een meerderheid stemde op 20 december jl. voor de motie Aptroot c.s. Het HBA heeft aangegeven hiervan met grote teleurstelling kennis te hebben genomen.

Een eerder dit jaar gehouden overleg tussen de Kamer en de Minister leverde al een motie op waarin de twee regeringsfracties en de gedoogfractie stellen dat het bestaansrecht van de product­- en bedrijfsschappen ter discussie staat, inclusief een verzoek aan de regering om te onderzoeken welke taken onmisbaar zijn en hoe deze taken zonder product- en bedrijfsschappen kunnen worden uitgevoerd. Dit leidde tot een kabinetsstandpunt dat voorziet in een forse afslanking van de schappen met behoud van kerntaken. Uit de aangenomen motie blijkt dat dit een meerderheid van de Tweede Kamer niet ver genoeg gaat.

Klik hier om meer over dit onderwerp te lezen.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 171
januari/februari 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de veelzijdigheid van hoogwaardige volkeramische materialen, klinische ervaringen op langere termijn met het IPS e.max-systeem, het 100-jarig jubileum van de International Dental Show in Keulen, VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen, verzekeraars die tandarts voor hun karretje spannen om de tandtechnicus af te knijpen, de bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl