Lithiumdisilicaat en zirkoniumoxide gaan samen

Ivoclar Vivadent breidt het IPS e.max-systeem uit met de CAD-on-techniek

25oktober 2010 - Door middel van de IPS e.max CAD-on-techniek hebben tandtechnische laboratoria de mogelijkheid om bij het maken van zeer sterke brugrestauraties op basis van zirkoniumoxide tevens gebruik te maken van lithiumdisilicaatglaskeramiek (LS2).

 ivoclar_emax

IPS e.max CAD-on, een verwerkingstechniek die berust op CAD/CAM, kenmerkt zich door de gebruikte combinatie van de materialen lithiumdisilicaat en zirkoniumoxide. IPS e.max CAD staat daarbij voor grote esthetiek en stabiliteit. LS2-glaskeramiek wordt bij restauraties van losse elementen, bijvoorbeeld monolithische kronen, al met groot succes toegepast. Van het zirkoniumoxidemateriaal IPS e.max ZirCAD worden zeer sterke onderstructuren gemaakt , die vooral worden toegepast bij het maken van bruggen. Zo worden de stevige, esthetische lithiumdisilicaatglaskeramiek en zirkoniumoxide gecombineerd voor het maken van bruggen met drie tot vier geledingen ten behoeve van de premolaren en molaren.

De wijze van aanpak

De CAD-on-techniek kent twee onderdelen: een onderstructuur van het zirkoniumoxidemateriaal IPS e.max ZirCAD en een lithiumdisilicaatveneerstructuur van IPS e.max CAD. Beide onderdelen worden gemaakt met behulp van de nieuwe, intuïtief te bedienen software inLab V3.80 van Sirona en vervolgens gefreesd met behulp van Sirona inLab MC-XL. De IPS e.max ZirCAD-onderstructuur wordt snel gesinterd met behulp van de Programat S1. De homogene, volledig keramische verbinding van de beide afzonderlijk gefreesde onderdelen wordt gedaan tijdens de kristallisatie van IPS e.max CAD, met behulp van een speciaal ontwikkeld, innovatief verbindingsmateriaal van glaskeramiek.

Sneller en efficiënter tot een goed resultaat

IPS e.max CAD-on zorgt voor een hogere efficiëntie en productiviteit bij het maken van gebitselementgedragen of implantaatgedragen brugrestauraties voor de premolaren en molaren. Met behulp van deze techniek kunnen tandtechnische laboratoria binnen een dag en met beperkte handmatige ingrepen IPS e.max CAD-restauraties met een onderstructuur van zirkoniumoxide vervaardigen. Deze restauraties zijn uniek in stabiliteit, prijs-kwaliteitverhouding en esthetiek.

De IPS e.max CAD-on-techniek is een geschikt alternatief voor de laagopbouw- of overperstechniek. De benodigde blokjes en accessoires van IPS e.max CAD voor de IPS e.max CAD-on-techniek zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf de herfst van 2010.

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl