Lab-based scanning voor ATLANTIS abutments

Uitbreiding digitale oplossing patientspecifieke abutmenst met verbinding naar exocad DentalCAD.

atlantis lab based

16 april 2015 -  DENTSPLY Implants breidt het aanbod digitale oplossingen voor ATLANTIS patiëntspecifieke abutments uit met een verbinding naar exocad DentalCAD. Deze laatste ontwikkeling biedt tandtechnische laboratoria een verbeterde digitale workflow. De meerwaarde bestaat zowel uit kostenbesparing als een verdere versnelling van de bestelprocedure.

‘Deze ontwikkeling versterkt de positie van DENTSPLY Implants en ATLANTIS patiëntspecifieke prothetische oplossingen met een groot aantal exocad DentalCAD gebruikers. We zijn verheugd om samen met exocad te werken aan het verstrekken van een nieuwe digitale workflow voor tandtechnisch laboratoria,’ zegt Mikael Sander, Group Vice President Operations & Digital Implant Solutions, DENTSPLY Implants.

De verbinding met exocad werd mogelijk gemaakt door een overeenkomst te sluiten met exocad GmbH in Duitsland, waardoor een interface binnen exocad DentalCAD werd gecreëerd voor het bestellen van ATLANTIS patiëntspecifieke abutments. Bestellingen worden op basis van gegevens uit de vele scanners ondersteund door het exocad platform. Extra ontwikkeling is de integratie van de ATLANTIS Abutment Core File; dit is een digitaal bestand van het buitenste oppervlak van het ATLANTIS abutment. De tandtechnicus kan hiermee een tijdelijk of definitief ontwerp van de kroon vervaardigen voordat het definitieve ATLANTIS abutment geleverd wordt.

Voor exocad DentalCAD gebruikers bestaat de mogelijkheid om de ATLANTIS Abutment Core File automatisch te importeren. De lancering staat gepland voor de tweede helft van 2015.

‘Deze functie heeft veel belangstelling van onze partners. Zij kunnen de ‘Send to Atlantis’ functie integreren in de exocad versie. We zijn erg blij om met DENTSPLY Implants, marktleider in patiëntspecifieke abutments, nauw samen te werken en daardoor onze partners en eindgebruikers keuzevrijheid  te bieden,’ zegt Larry Bodony, President van exocad America, Inc.

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 151
september 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor tandtechnisch vervaardigde non-prepveneers voor corrigeren afwijkende stand van een gebitselement, steeksproefsgewijze bedrijfsbezoeken Inspectie SZW, IVT Bob Tolmeijer Award 2019 en de IVT-geslaagdenlijst, diploma-uitreiking 30e groep Klinisch Prothese Technici, de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl