Monolithische disc voor geavanceerde Digital Denture workflows.

Ivoclar Vivadent's Digital Denture oplossingen staan centraal tijdens de Chicago Midwinter Meeting 2020

 

ivoclar logo

3 maart 2020 - Tijdens de Midwinter-bijeenkomst in Chicago, stond Ivoclar Vivadent centraal met de onthulling van een innovatieve monolithische disc voor geavanceerde Digital Denture workflows.

Ivoclar Vivadent kondigde de introductie van Ivotion aan, een revolutionaire stap voorwaarts met betrekking tot het vervaardigen van volledige digitale gebitsprothesen. Ivotion combineert beproefde en hoogwaardige materialen in één disc. Het biedt digitale tandtechnische laboratoria een efficiënte, voorspelbare, monolithische freesoplossing met slechts één tweekleurige disc en heeft de potentie om de wereld van de digitale tandheelkunde te veranderen.

"Ivotion zal de wereld van volledige digitale protheses volledig veranderen", legt Diego Gabathuler, CEO van Ivoclar Vivadent uit. "Het is een absolute doorbraakinnovatie in de digitale tandheelkunde en verhoogt de productie-efficiëntie van tandtechnische laboratoria met behoud van uitstekende kwaliteit en esthetiek"

ivotion

Echte Ivotion-innovatie
De Ivotion monolithische freesdisc is voorzien van unieke Shell Geometry, een op data gebaseerde driedimensionale tand en tandboogstructuur, die geschikt is voor de snelle digitale productie van volledige uitneembare protheses. Op basis van de gegevens van beproefde volledige protheses, die in gebruik zijn, definieert Shell Geometry de overgang tussen de tand en de prothesebasis van de disc. Exclusief geïntegreerd in het CAD-software 3Shape Dental System 2020, maakt het digital denture systeem patiënt specifieke aanpassing mogelijk met de Ivotion tandbibliotheek en de gecoördineerde Shell Geometry. Efficiënte ontwerpstrategieën bieden de vrijheid om de vorm van individuele tanden aan te passen en op maat te maken, waardoor het hechtproces van de tanden wordt geëlimineerd.

Gebitsprothesen worden in de PrograMill freesmachine gefreesd in één ononderbroken freesproces en hoeven alleen nog te worden gepolijst - volgens het motto: Design. Mill. Finish. Ivotion is de sleutel tot verbazingwekkende efficiëntie, omdat op maat gemaakte monolithische complete gebitsprothesen worden vervaardigd in een naadloze digitale workflow.

Germen Versteeg, Opinieleider (voor Ivoclar Vivadent), tandtprotheticus en eigenaar van Versteeg Tandtechnisch Laboratorium DTL Mediaan, is ook zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Ivotion. ''Ivotion is een zeer innovatief concept waarbij de freestijd aanzienlijk beperkt wordt voor het maken van full dentures. Dit leidt tot een zeer efficiënte workflow in het tandtechnisch laboratorium!'''


De Canadese tandarts Eric Kukucka testte Ivotion tijdens de ontwikkelingsfase en presenteerde dit op zaterdag 22 februari tijdens LMT Days. "Deze disc is echt fascinerend. Tot nu toe heb ik elke patiënt met succes kunnen testen. Het proces is zeer efficiënt en de resultaten zijn opmerkelijk."

Ivotion Denture System
|Met de lancering van de Ivotion disc zijn de digitale proptheseoplossingen van Ivoclar Vivadent opgenomen in het Ivotion Denture Systeem. Binnen dit systeem worden de materialen en procesoplossingen van Ivoclar Vivadent naadloos gecombineerd met de scan- en softwareoplossingen van 3Shape en samengevoegd tot één gestroomlijnd proces. Klinische behandelingsstappen worden zo gekoppeld aan de digitale productie in het tandtechnisch laboratorium. Het Ivotion Denture Systeem geeft u planningsbetrouwbaarheid, verhoogt uw efficiëntie en leidt tot voorspelbare resultaten. En kan worden gebruikt voor diverse toepassingen in de digitale tandprothetiek.

Beschikbaarheid Benelux, met de release van 3Shape Dental System
De nieuwe Ivotion disc zal naar verwachting in de Benelux beschikbaar zijn in Q3. Tegelijkertijd worden ook alle andere exclusieve digitale workflows, zoals het oversized freesproces van Ivoclar Vivadent geïntegreerd in het 3Shape Dental System 2020, te beginnen met de release gepland eind Q3, 2020.

 

 

 
 
 

 

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 159
januari/februari 2021
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor een Acitive In One Day-casus, MiYo Liquid Ceramic Systeem van Jensen Dental,  de MDR 2017/745 die dit jaar op 26 mei van kracht wordt, Unique Metal 3D Printing, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl