Ivoclar Vivadent: PrograPrint

3D Printen voor tandtechnische laboratoria

 

ivoclar logo

15 maart 2019 - Ivoclar Vivadent heeft het hiernavolgende persbericht uitgegeven.

prograprint

Het portfolio van Ivoclar Digital wordt aangevuld met de gebruiksvriendelijke en uiterst nauwkeurige 3D-printer voor tandtechniek. PrograPrint is een nieuw 3D Print Systeem, geïntegreerd in een gevalideerde workflow, bestaande uit materialen en apparatuur voor printen, reiniging en  uitharding. Het printsysteem is een nieuwe toevoeging aan het portfolio van Ivoclar Digital en vormt een uitstekende aanvulling op de PrograMill-freesapparatuur.

De uiterst nauwkeurige 3D-printer, PrograPrint PR5, vormt het hart van het systeem. Automatische materiaalherkenning en intuïtieve bediening zorgen voor een betrouwbaar printproces van objecten en onderdelen. De speciaal ontwikkelde Homogeneous Light Processing (HLP) technologie, maakt een gelijkmatige lichtopbrengst mogelijk. De resultaten hebben een hoge mate van precisie.

Innovatief cartridgesysteem
De uiterst gebruikersvriendelijke printer is speciaal ontworpen voor tandheelkundige toepassingen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om modellen en splints te printen. Een van de kenmerken is het specifiek ontwikkelde cartridgesysteem. De cartridges maken een eenvoudige en contactloze materiaalverwerking mogelijk. Ze beschermen ook de materialen tegen polymerisatie veroorzaakt door omgevingslicht tijdens opslag. De geprinte onderdelen worden gereinigd met het efficiënte reinigingsapparaat PrograPrint Clean. Uitharding wordt uitgevoerd met de universele PrograPrint Cure, waarmee de het printen van 3D-onderdelen wordt voltooid.

Hoogwaardige materialen
De nieuwe 3D-printer biedt een selectie lichtuithardende materialen voor een breed scala aan toepassingen:

• ProArt Print Wax brandt uit zonder residu achter te laten. Dit materiaal is met name geschikt voor de productie van te persen of te gieten onderdelen, zoals kronen, bruggen met grote overspanningen en voor model gietprocedures.

• ProArt-Print Model is een opaak-beige materiaal met vergelijkbare contrasteigenschappen als gips. Dit materiaal is geschikt voor de productie van uiterst nauwkeurige modellen met een uitstekende dimensionele stabiliteit - bijvoorbeeld modellen met verwijderbare matrijzen en implantaatmodellen, evenals modellen voor de vervaardiging van vacuümgevormde splints.

• ProArt Print Splint is een zeer transparant materiaal met zeer goede fysieke eigenschappen voor de precieze productie van boorsjablonen en occlusale splints. Het kan ook worden gebruikt om een try-in-basis te maken voor vaste en verwijderbare protheses (in het bijzonder: Digitale Protheses / Digital Denture).

 

 

 

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 148
januari/februari 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor  flexibele en allergievrije prothese Thermosens van TTL Kamphuis, de verlaging van de dekking van tandtechniekkosten door deVGZ terwijl de NZa de tarieven juist heeft verhoogd, digitale NEM-restauraties: zelf doen of uitbesteden?, de Gipsrobot "OnkyMix" van Zwolsman Gips en de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer.

Verspreiding in februari 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl