Ivoclar Vivadent presenteert het nieuwe IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic

Zirkoniumoxide; een combinatie van esthetiek en efficiёntie

2 november 2021 - Ivoclar Vivadent heeft het hiernavolgende persbericht vrijgegeven.
Ivoclar Vivadent is één van de toonaangevende wereldwijde leveranciers van geïntegreerde, hoogwaardige tandheelkundige oplossingen en biedt een uitgebreid assortiment van materiaalsystemen voor tandartsen en tandtechnici. Het bedrijf lanceert nu het nieuwe IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic; een fascinerende nieuwe ontwikkeling in zirkoniumoxide-keramiek. IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic staat garant voor hoogwaardige kwaliteit, een precieze pasvorm, stabiliteit en een ongekend natuurlijke uitstraling.

Het nieuwe IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic heeft de esthetiek van zirkoniumoxide naar een nieuw niveau getild. Dit revolutionaire materiaal zorgt niet alleen voor een superieur kwaliteitsniveau en hoogwaardige esthetiek, maar verhoogt tevens de efficiёntie en winstgevendheid van tandtechnische laboratoria. De nieuwe zirkoniumoxide discs zijn ontwikkeld om een voortreffelijke esthetiek bij monolithische restauraties te realiseren. IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic is gebruiksvriendelijk; met slechts enkele stappen worden namelijk overtuigende resultaten bereikt en de vervaardiging van kronen en 3-elementsbruggen vergt geringe handmatige inspanning. Al met al biedt IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic een ideale combinatie van efficiёntie en esthetiek.

IPS-e.max-ZirCAD-Prime-Esthetic

Overtuigende esthetische en fysische eigenschappen
IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic wordt gekarakteriseerd door een absoluut lagenvrij verloop van kleur en translucentie. Het materiaal ondersteunt een methode om de beoogde esthetiek en hoge stabiliteit te bereiken door incisale gedeelten het vereiste hoge niveau van translucentie mee te geven en te zorgen voor optimaal afgestemde niveaus van opaciteit en de juiste buigsterkte (850 MPa) in de cervicale gedeelten. Gezien de precieze kleuring van het materiaal wordt een accurate match met de A-D-kleurenschaal gemakkelijk bereikt door de restauraties met IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic te polijsten of glazuren, nadat deze zijn gefreesd en gesinterd. Hier zien we volkeramiek in de meest efficiënte vorm. De succesvolle combinatie van twee zirkoniumoxide-materialen heeft geresulteerd in een materiaal dat zorgt voor een ideale balans tussen stabiliteit en esthetiek. IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic is leverbaar in een uitgebreid aanbod van 16 A-D en 4 Bleach-kleuren en in 3 disc formaten (14, 16 en 20 mm), elk met een diameter van Ø 98,5 mm.

Gradient Technology; innovatie voor esthetiek
De Gradient Technology (GT) die wordt gebruikt voor de productie van IPS e.max ZirCAD Prime, is cruciaal voor het superieure niveau van kwaliteit en esthetiek waarmee dit materiaal zich onderscheidt. In de Gradient Technology zijn drie innovatieve productiestappen verwerkt. Binnen een uniek productieproces worden twee grondstoffen samengevoegd tot één materiaal dat de beste kwaliteiten bevat. Bij IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic bestaat deze innovatieve combinatie enerzijds uit een robuuste, hoogtranslucente 4Y-TZP zirkoniumoxide-grondstof om de vereiste stabiliteit in het dentinegebied te bereiken en zo te zorgen voor een aantrekkelijk scala van applicaties en anderzijds uit een uitzonderlijk translucente 5Y-TZP zirkoniumoxide-grondstof om het incisale gedeelte - met het oog op de natuurlijke uitstraling van het glazuur - de nodige translucentie mee te geven. Deze mix staat garant voor de natuurgetrouwe uitstraling van restauraties.

Dankzij een innovatieve vultechnologie zorgt dit materiaal voor een uitstekend naadloos en lagenvrij kleurverloop evenals een geoptimaliseerde translucentie. Op deze manier worden met IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic de zichtbare lagen vermeden, die men soms ziet bij andere multi-zirkonium discs.

Er wordt een geavanceerde poederbehandeling toegepast om de sinterkinetiek aan te passen en een uniform krimpgedrag van beide grondstoffen te garanderen. Dit proces resulteert in een materiaal, dat een uitzonderlijke pasvormprecisie mogelijk maakt. Tijdens de laatste productiestap worden de discs vanaf alle kanten onder hoge druk samengeperst binnen een geavanceerd CIP-proces (Cold Isostatic Pressing) om hun microstructuur te verbeteren en de translucentie-eigenschappen te optimaliseren. Dankzij dit proces kan het materiaal ook in kortere cycli worden gesinterd.

Beschikbaarheid
Het nieuwe IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic is een uitbreiding van de familie van betrouwbare en succesvolle IPS e.max ZirCAD Prime-materialen en is vanaf oktober 2021 leverbaar via de grotere gespecialiseerde dealers en online (VS en Europa).
 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 167
mei/juni 2022
In dit nummer

 

n dit nummer onder meer aandacht voor een Compact freesapparaat Programill Dry en geavanceerd zirkoniumoxide (IPS e.ax ZirCad Prime), Reverse-charge-facturen ontvangen van Dentsply Sirona? Btw-aangifte doen en betalen noodzakelijk! (Ook van toepassing op tandartspraktijken), 13e Candulor KunstZahnWerkwedstrijd 2023, Maximaal rendement uit zonnepanelen, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in juni 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl