Ivoclar Vivadent: IPS e.max ZirCAD Prime: Zirkonium opnieuw gedefinieerd

Een "alles in één-disc oplossing" voor tandtechnische laboratoria

 

ivoclar logo

28 februari 2019 - Ivoclar Vivadent heeft het hiernavolgende persbericht uitgegeven.

Ivoclar Vivadent introduceert een "alles in één-disc oplossing" van zeer esthetisch zirkoniumoxide, voor tandtechnische laboratoria. 
Slechts enkele merken, zoals IPS e.max van Ivoclar Vivadent, zijn erin geslaagd om de dentale markt te revolutioneren. IPS e.max ZirCAD Prime, het materiaal dat een nieuwe betekenis geeft aan zirkonium.

 IPS e.max ZirCAD Prime

Uitzonderlijke kenmerken
Is er een disc dat een zeer hoge buigsterkte én hoogwaardige esthetiek laat zien?
Eén disc, die geschikt is en een geleidelijke overgang van natuurlijke dentitie te vervaardigen? Eén disc met een breed scala aan indicaties? Ja, IPS e.max ZirCAD Prime van Ivoclar Vivadent voldoet aan de vereisten voor state-of-the-art vervaardigde  volledig keramische restauraties.

Gradient Technology (GT) is het geheim
IPS e.max ZirCAD Prime is een aanvulling op het huidige zirconium-portfolio van het succesvolle en meest verkochte volledig keramische systeem ter wereld en is gebaseerd op een geheel nieuwe vervaardigingstechniek. De Gradient Technology (GT) vormt het hart van het nieuwe materiaal en combineert drie innovatieve verwerkingsstappen in één product. Ingenieuze poederconditionering van de grondstoffen 3Y-TZP en 5Y-TZP, innovatieve vultechnologie en hoogwaardige productie, zorgen voor zeer esthetische resultaten met een uitstekend passende nauwkeurigheid. De sintertijden zijn onder andere ook gestroomlijnd naar, bijvoorbeeld, 2 uur 26 minuten voor enkelvoudige kronen in de Programat S1 1600.


Een nieuw tijdperk voor zirkonium-technologie
In tegenstelling tot de zirkoniumoxide Multi discs, is de IPS e.max ZirCAD Prime-disc dus niet opgebouwd uit lagen. Een continue harmonieuze kleurovergang en translucentie en de geoptimaliseerde translucente eigenschappen zorgen voor uitzonderlijke esthetiek. ZirCAD Prime geeft een nieuwe betekenis aan het esthetische uiterlijk van zirkoniumoxide, ongeacht het gebruik van monolithische, cutback- of veneertechniek. IPS e.max ZirCAD Prime biedt een breed scala aan indicaties - van enkelvoudige kronen tot 14-delige bruggen. Het materiaal heeft een biaxiale buigsterkte van 1.200 MPa (dentine) en een breukweerstand van> 5 MPa · m1/2 (dentine). IPS e.max ZirCAD Prime is beschikbaar in 16 A-D-kleuren en 4 BL-kleuren en is compatibel met het IPS e.max-systeem. 

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 148
januari/februari 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor  flexibele en allergievrije prothese Thermosens van TTL Kamphuis, de verlaging van de dekking van tandtechniekkosten door deVGZ terwijl de NZa de tarieven juist heeft verhoogd, digitale NEM-restauraties: zelf doen of uitbesteden?, de Gipsrobot "OnkyMix" van Zwolsman Gips en de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer.

Verspreiding in februari 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl