Investeerder Triton neemt American Dental Trading over

Overname is onderdeel van het samengaan van Unident (Zweden) en Hofmeester en ADT (Nederland)

29 september 2022 - De grootste leverancier van tandartsbenodigdheden binnen de Benelux, ADT is overgenomen door de Zweedse investeringspartij Triton. De overname is onderdeel van het samengaan van drie ondernemingen Unident (Zweden), Hofmeester (Nederland) en ADT (Nederland).

Samen vormen zij de nieuwe Europese leider in deze sector met een jaaromzet van meer dan EUR 160 miljoen met activiteiten in 9 landen die meer dan 15.000 klinieken bedienen. 

Internationale groei
'Na een tweede optimalisatie ronde van ons geavanceerde logistieke centrum stond ADT in de startblokken om verdere internationale groei te realiseren. Om eens buiten het bekende te kijken hebben we contact gezocht met M&A adviseur Aeternus die in haar zoektocht naar verschillende alternatieven met potentiële partijen kwam die we zelf nog niet op het vizier hadden. Wij waren enthousiast over de optimale mogelijkheden tot synergie die de verschillende partners die zij introduceerden ons boden. Na een zorgvuldig selectieproces, geregisseerd door het M&A team van Aeternus (Peter Joosten & Niek Jacobs) is er uiteindelijk een overeenkomst gesloten met Triton en via hen met Unident en Hofmeester. Als team met een stevige voetprint in Noord- en West-Europa zijn we klaar voor een nieuwe fase van ons bedrijf', aldus Pieter van Lieshout, CEO ADT. 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 172
maart/april 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de vraag hoe je monolitische restauraties tot leven brengt, de Arbeidsinspectie en de blootstelling aan gevaarlijke stoffen in de mondzorg, een terugblik op meer dan 100 jaar innovatie voor de dentale industrie, 3Shape introduceert nieuwe Dual Model 3Shape F8 lab scanner, NVM-mondhygiënisten constateren dat gezondheid gebitten jeugd achteruit hollen door zorgmijding en financiële problemen, GC introduceert 's werelds eerste op AI gebaseerde laboratoriumscanner, de Aadva Lab Scanner 3, vhf introduceert freesmachine E3 voor orthodontische toepassingen, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in maart/april 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl