Henry Schein Dental presenteert nieuwe CAD/CAM producten

11 juni 2013 - Tijdens de grootste dentale beurs ter wereld “Internationale Dental Show” (IDS) in Keulen zijn een aantal innovatieve producten op het gebied van CAD/CAM geïntroduceerd. Sirona presenteerde de nieuwe CEREC pakketten en de APOLLO DI. Ivoclar Vivadent presenteerde IPS e.max CAD blokken en Vita toonde de nieuwe natuurgetrouw Enamic blokken. 

Henry Schein Dental distribueert deze producten en heeft een intensief informatie- en trainingsprogramma voor tandartsen opgesteld. Met de introductie van de CEREC Omnicam luidde Sirona een nieuw tijdperk in de tandheelkunde. De CEREC Omnicam maakt eenvoudig en comfortabel een uiterst nauwkeurige gebitsafdruk. De opname-eenheid maakt poedervrij scannen mogelijk en geeft precieze 3D-opnamen in natuurlijke kleuren. Het ergonomische handstuk met de kleine camerakop zorgt voor een goede toegang van de mondholte. Het gebruik is eenvoudig, snel en precies. 

Driedimensionaal beeld op monitor
In een vloeiend scanproces kunnen boven- en onderkaak tot en met de premolaren worden gefilmd en weergegeven. Al tijdens de opname wordt het beeld op de monitor driedimensionaal weergegeven en in kleur opgebouwd. De natuurlijke kleur van de weergave overtuigt de patiënten, wekt vertrouwen en vergemakkelijkt het consultatiegesprek. CEREC Omnicam in combinatie met de eveneens nieuwe CEREC slijpunits stellen de tandartspraktijken in staat, patiënten uiterst nauwkeurige tandprothesen in slechts één consult aan te meten. Dit leidt tot een efficiëntere behandeling en tegelijkertijd tot een grotere tevredenheid van de patiënten. Het indicatiespectrum en de behandelingsmogelijkheden zijn divers: inlays, onlays, veneers, bruggen, implantaatabutments en boorsjablonen kunnen direct worden geproduceerd in de tandartspraktijk. 

Klinische toepassingen
De innovaties van de firma Ivoclar-Vivadent op het vlak van IPS e.max CAD zijn precies afgestemd op het CEREC systeem en verbreden nogmaals het klinische toepassingsgebied van CEREC. Op deze wijze kunnen nu ook hybride abutments en abutmentkronen voor de opbouw van front- en zijtanden en hoog translucente bruggen van IPS e.max CAD materialen in de praktijk worden gemaakt. Ook het nieuwe product Enamic van de firma VITA vergrootte de klinische toepassingsmogelijkheden van het CEREC systeem in de praktijk.

Naast de productiemogelijkheden van restauraties in de tandartspraktijk, biedt CEREC Omnicam de mogelijkheid om de digitale gebitsafdruk via Sirona CONNECT door te sturen naar het gewenste tandtechnische laboratorium. Tevens heeft Sirona de nieuwe CEREC software (SW4.2)gepresenteerd doe onder andere de intra-orale implantaatworkflow weergeeft. Ook de nieuwe smile-designsoftware en de patiënt adviesmodus, waarmee de filmsequenties worden opgenomen en met de patiënt kunnen worden bekeken en besproken, optimaliseren de communicatie tussen patiënt en tandarts.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 164
november/december 2021
In dit nummerIn dit nummer onder meer aandacht voor een Volledige Digitale workflow met een twist in de rubriek Werkstuk Belicht, Voorgefabricieerde gebitselementen in individuele implantaatprotheses (praktijkverslag), de Dental Expo in 2022, de Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd, Hoe de kwalijke rol (zorg)verzekeraars stoppen, inflatie en de stijging van PFZW pensioenpremie, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in december 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl