Henry Schein Dental Event 2015

Grootste jaarlijkse happening in de tandheelkunde in Nederland

10 april 2015 -  Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2015 organiseert Henry Schein Dental het traditionele ‘DENTAL EVENT’ met meer dan 100 tandheelkundige exposanten. Uiteraard worden de nieuwste dentale innovaties getoond, inclusief het nieuws van de IDS 2015, maar is er ook plaats voor praktijkconsultancy, educatie, technische support en financiële diensten. Een ander traditioneel element van het Dental Event zijn de klinische kosteloze lezingen en de praktijkgerichte workshops, waar gerenommeerde sprekers als Marga Ree, Teun Rietmeijer en Richard Mastwijk acte de présence zullen geven. Zo is het hele team up-to-date ten aanzien van de recente (product-)ontwikkelingen in de mondzorg.

Extra aandacht zal worden gegeven aan de ontwikkelingen van de digitale mondzorg. Henry Schein presenteert daarvoor haar platform “Connect Dental”. Onder deze naam werkt Henry Schein aan een volledig pakket van diensten en producten die de tandartspraktijk én het tandtechnisch laboratorium zullen helpen om hun weg te vinden in de nieuwe ontwikkelingen van “digital dentistry”.  Het doel is om voor elk wat wils te bieden en vooral om dit eenvoudig werkbaar te maken. Eén van de onderdelen in bijvoorbeeld DDX (Dental Digital Xchange), een eigen ontwikkeling van Henry Schein, wat een heuse digitale snelweg (portaal) is voor het uitwisselen van digitale afdrukken (en alle informatie die daar bij hoort) tussen o.a. tandarts en tandtechnicus. DDX wil daarbij onafhankelijk zijn van de productkeuze van de tandarts of tandtechnicus.

Verder is er uiteraard speciale aandacht voor ‘Dentalliance’, het loyaliteitssysteem van Henry Schein Dental. Alle tandartspraktijken hebben tegenwoordig te maken met allerhande zaken die niet te maken hebben met de directe zorg voor de patiënt, bijvoorbeeld personeelszaken, allerlei verplichte protocollen, economische vraagstukken, patiëntenenquêtes, (milieu)richtlijnen of een vraagstuk als “moet ik WIFI in mijn wachtkamer bieden?”. Vaak zijn dit thema’s waarvan een tandarts niet echt droomde toen hij of zij tandheelkunde studeerde. Henry Schein biedt hierbij nu hulp. In het Dentalliance programma zit inmiddels een enorme verscheidenheid aan oplossingen voor alles rondom de directe zorgverlening. Als klant van Henry Schein kan de tandartspraktijk hiervan profiteren, zodat de tandheelkundige professionals zich maximaal kunnen concentreren op de zorg voor de patiënt. Dat is immers hetgeen waar het allemaal om draait. De bezoekers van het Dental Event kunnen zich dus uitgebreid informeren over nieuwste componenten van Dentalliance en hoe Henry Schein kan ondersteunen bij de praktijkvoering. 

Tenslotte is het Dental Event dé grootste jaarlijkse happening in de tandheelkunde in Nederland. En daardoor is er gelegenheid tot netwerken met andere dentale professionals, key opinion leaders en leveranciers van producten en diensten. 

 

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl