HappySoaps: allereerste 100% plasticvrije tandpasta tabs

Alternatief voor miljoenen plastic tandpasta tubes

logo happysoaps

17 januari 2022  - HappySoaps, het grootste 100% plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland komt met een compleet nieuwe productlijn: tandpasta tabs. Hiermee gaat HappySoaps de strijd aan met de tubes tandpasta (in plastic verpakt en waarvan de pasta veelal microplastics bevat) waar er jaarlijks miljoenen van worden verkocht. In tegenstelling tot al bestaande tandspasta tabletten zijn zowel de introductie verpakking (glas met kurk) alsook toekomstige navulverpakking van HappySoaps compleet plasticvrij. De tandpasta tabs zijn via de website van HappySoaps te verkrijgen en vanaf week 5 bij alle DA-vestigingen.

HappySoaps

Marco Koers, medeoprichter van HappySoaps: ‘Er worden jaarlijks miljoenen tubes tandpasta verkocht waarvan de meeste lege tubes niet in de PMD-container belanden maar worden verbrand. Dat kan slimmer met tandpasta tabs. Het heeft ons flink wat maanden aan onderzoek gekost om zo wel het tabletje als ook de verpakking compleet plasticvrij te krijgen. Zo zijn veel draaidopjes op flesjes aan de binnenkant voorzien van plastic en zijn ook navulzakjes van binnen geplastificeerd. Dat is wat ons betreft niet nodig. Onze tabs en verpakkingen zijn daarvan gevrijwaard.’ 

De tandpasta tabs van HappySoaps zijn op dit moment verkrijgbaar via de website. De komende weken worden alle meer dan 1000 verkooppunten van voorraad voorzien alsook alle DA-vestigingen. Daar zijn de tabs vanaf week 5 verkrijgbaar.

Tab. Chew. Brush.
Het gebruik van tabs om je tanden te poetsen is eenvoudig. Je neemt de tab tussen je tanden en start met kauwen. Vervolgens transformeert de tab in een fijne schuimpasta waarmee je je tanden kan poetsen zoals je gewend bent. 

Verpakking en prijzen
Tandpasta tabs zijn er in twee varianten: Spearmint - met fluoride en Mighty Mint - zonder fluoride.  Ze kosten €5,99 voor 62 tabs. Dit is goed voor 1 maand poetsen. De tabs zijn verpakt in een glazen fles met een dop van kurk. De navulverpakking volgt aan het einde van het eerste kwartaal van 2022. 

 

 
Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 168
september 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor Monolitische restauraties van zirkoniumoxide; zó worden optimale resultaten bereikt, de Dental Expo 2022 komt eraan (eindelijk!), het dossier Reverse Charge facturen, verplicht btw-aangifte doen en betalen, de IVT Bob Tolmeijer Award en de geslaagdenlijst van de IVT-opleiding Tandtechniek aan de DHTA, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl