‘De gebitssituatie onder ouderen’ wint NT-GSK Bachelorscriptie Award 2019

Leonie Pereboom ontvangt Award

4 oktober 2019 - Leonie Pereboom heeft met haar scriptie ‘De gebitssituatie onder ouderen’ de NT-GSK Bachelorscriptie Award gewonnen. De student van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) ontving haar award en een prijs van € 1.000 tijdens het jaarlijkse KNMT Studentencongres.

Onderzoek naar prevalentie van uitneembare tandprotheses
Met haar onderzoek wilde Leonie Pereboom een inschatting maken van de vraag naar mondzorg door ouderen in 2040. Ze analyseerde hoeveel ouderen er nu zijn met een uitneembare tandprothese en bepaalde een prognose voor het jaar 2040. Pereboom berekende dat er steeds minder ouderen zullen zijn met een volledige gebitsprothese en dat er meer ouderen zullen zijn met plaatjes en frames. Dit betekent dat er meer ouderen zullen zijn die deels hun eigen tanden behouden en dat zal leiden tot een hogere vraag naar mondzorg in 2040.

Tweede, derde en Publieksprijs
De tweede prijs van € 500 ging naar de scriptie 'Hoe kun je op CBCT-beelden geplande implantaatposities nauwkeuriger overbrengen naar de patiënt’ van Sanne Korsten en Guido Kielenstijn (Radboud Universiteit Nijmegen). Silvia Yuniawati en Mariam Tsagikian van ACTA wonnen met hun scriptie ‘Het effect van propolis op gingivitis en parodontitis’ de derde prijs van € 250. Zij wonnen ook de Publieksprijs, waarvoor in totaal 895 stemmen zijn uitgebracht.

5 genomineerden in de race voor de Award
In totaal dongen 5 genomineerden mee naar de felbegeerde NT-GSK Bachelorscriptie Award. Naast de prijswinnaars deden Fadi Mosa, Max Marselis en Rezi Foumani (UMC Groningen) met hun scriptie ‘Effect van sigarettenrook op de groei van orale bacteriën’ mee. Net als Rick de Vos en Thymen Naaktgeboren (Nijmegen) met hun scriptie ‘Effect van warmtebehandelingen op de sterkte van composiet’.

13e editie NT-GSK Bachelorscriptie Award
De NT-GSK Bachelorscriptie Award werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. Het is een initiatief van het Nederlands Tandartsenblad en GSK. De drie tandheelkundige faculteiten in Nederland nomineren elk jaar de drie beste scripties van hun faculteit. Vervolgens bepaalt een jury van tandartsen de nominaties. De genomineerden dingen vervolgens mee naar de publieks- en juryprijs.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 156
september 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor het 100-jarig bestaan van TTL Beijn in Rotterdam, Beheersing van value en helderheid dankzij het IPS e.max-systeem, tandtechnisch meubilair van Erio Srl, IGJ geeft advies over de MDR 2017/745: 'ga alvast aan de slag', de IVT Bob Tolmeijer Award 2020 en meer. 

Verspreiding in september 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl