Fred Rozema benoemd tot bijzonder hoogleraar MTI

6 september 2012 - De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft 15 juli 2012 ingestemd met de benoeming van dr. Fred R. Rozema tot bijzonder hoogleraar Medisch Tandheelkundige Interactie (MTI) bij ACTA.
Rozema gaat deze leerstoel voor de komende vijf jaar vervullen namens de Stichting ARK. Tevens is Rozema aangesteld als staflid bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van het AMC en het VUmc.

Het betreft een nieuw ingestelde leerstoel. De leeropdracht richt zich op wetenschappelijk onderzoek en onderwijs dat de brug kan slaan tussen het medisch en tandheelkundig handelen in zowel de tandheelkundige als medische beroepspraktijk. Dat is belangrijk voor zowel de praktijk van de tandartsen als die van de artsen.

Met de benoeming van Fred Rozema hopen ACTA, het AMC en het VUmc het wetenschapsgebied in de Medisch Tandheelkundige Interactie een extra impuls te geven. 

Rozema gaat zich als bijzonder hoogleraar twee dagen in de week bezighouden met het onderwijs en onderzoek op het gebied van MTI. Daarnaast blijft hij werkzaam als MKA-chirurg bij het HagaZiekenhuis te Den Haag.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 151
september 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor tandtechnisch vervaardigde non-prepveneers voor corrigeren afwijkende stand van een gebitselement, steeksproefsgewijze bedrijfsbezoeken Inspectie SZW, IVT Bob Tolmeijer Award 2019 en de IVT-geslaagdenlijst, diploma-uitreiking 30e groep Klinisch Prothese Technici, de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl