Excent Tandtechniek wil alle aandelen aan EDG Nederland Holding BV verkopen

Transactie ter goedkeuring voorgelegd aan NZa - na goedkeuring volgt melding Autoriteit Consument & Markt

excent_logo
 
17 juli 2018 - Excent Tandtechniek directeuren Hidde Hoeve en Hans Burger hebben op 3 juli jl. een overeenkomst met EDG (European Dental Group) Nederland Holding BV voor de overname van alle aandelen getekend. 

Ter goedkeuring voorgelegd aan NZa
Als volgende stap wordt de transactie ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa doet een procedurele toets. 'Wij beoordelen of de besluitvorming over de voorgenomen fusie correct is verlopen, dus of de organisatie de plannen zorgvuldig hebben afgestemd met personeel, cliënten en overige belanghebbenden. Daarnaast gaan we na of de curiciale zorg aan patiënten in het gedrang komt door de fusie.' 

Melding van de transactie bij Autoriteit Consument & Markt
Na het verkrijgen van goedkeuring volgt de melding van de transactie bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het streven is om de transactie voor eind oktober 2018 af te ronden. Excent Tandtechniek blijft als organisatie zelfstandig binnen European Dental Group opereren. De groep zet de activiteiten aan haar huidige klanten ongewijzigd voort en behoudt zijn sterke merknaam. De directeuren blijven volledig betrokken bij de activiteiten en zullen hun kennis en ervaring tevens aanwenden in Europees verband.

European Dental Group
De EDG (European Dental Group) Holding BV is enig aandeelhouder van Top Mondzorg BV. Top Mondzorg BV is op zijn beurt weer enig aandeelhouder van  Dental Clinics Nederland BV die onder diverse handelsnamen in de markt bekend is en TopOrtho Nederland BV die geregistreerd staat onder de SBI-code van 'praktijken van tandartsen'. Met de overname van alle aandelen van Excent door EDG Holding BV zijn de hieronder vallende praktijken en tandtechnische laboratoria formeel gelieerd.  

Buiten Nederland bestaat de groep uit ArtiNorway (Noorwegen), Adent Cliniques Dentaires Groupe (Zwitserland) en DPH Dental Partner Holding, St. Franziskus Krankenhaus en Zahnstation (Duitsland). 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 149
maart/april 2019
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de toekomst van modelgieten, de KunstZahnWerk Awards 2019, focus IGJ bij de controle van Gunstbetoon-wet, de CAO voor leden van de Branchevereniging Tandtechniek en de dentale agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer.

Verspreiding in april 2019.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl