Enzymax Earth van Hu-Friedy

Nieuwe portieverpakkingen voor afzonderlijke reinigingsmiddelen

 hu-friedy logo

22 maart 2011 - Hu-Friedy breidt zijn productlijn Enzymax-reinigingsmiddelen uit door het aanbieden van een nieuwe reeks milieuvriendelijke middelen: Enzymax Earth. Producten van Enzymax Earth zijn biologisch afbreekbaar, fosfaatvrij en combineren intensieve reiniging met duurzame verzorging.

enzymax hu-friedy

Met een dubbele enzymensamenstelling helpt Enzymax Earth tandheelkundigen het allerhoogste niveau van reiniging van instrumenten te bereiken. Met milieuvriendelijke enzymstabilisatoren is Enzymax Earth snel biologisch afbreekbaar. Bovendien is het product veiliger voor de eindgebruiker aangezien scherpe chemische producten of vluchtige organische componenten (VOCs) ontbreken die de lucht binnenshuis kunnen vervuilen. Steelgard-agens en corrosiebestendigheid verlengen de levenscyclus van instrumenten door de kans op verkleuring en corrosie te verminderen.

“Enzymax Earth is opnieuw een voorbeeld van onze betrokkenheid om producten op de markt te brengen die tandheelkundigen op een milieuverantwoorde manier helpen,” zegt Ron Saslow, president en CEO van Hu-Friedy. "Er zijn nog altijd andere mogelijkheden om het milieu te beschermen en Enzymax Earth speelt daarbij een belangrijke rol. Dat komt door haar combinatie van superieure werking en milieuveiligheid."

Enzymax Earth is verkrijgbaar in vloeibare of poedervorm. Dit zijn reinigingsmiddelen die gebruiksvriendelijk zijn, bijvoorbeeld als handige set voor de afzonderlijke voorbereiding van reinigingsoplossingen. Iedere set bestaat uit bewaarverpakkingen en handige portieverpakkingen van 32 of 96 stuks met enzympoeder voor het zuinige gebruik in het dagelijkse proces van tandheelkundepraktijken. Met deze set kan gemakkelijk een oplossing van 3,5 liter worden voorbereid voor afzonderlijke toepassingen. De poedervorm kan direct aan water worden toegevoegd. Door de oplosbare verpakkingsfolie om een reinigingsoplossing te maken kan dit snel en zonder voordosering gebeuren. Het reinigingsmiddel kan dan snel en gemakkelijk worden gebruikt door drie keer op de bijbehorende toedieningfles te drukken.

Toegevoegde waarde door de hygiënefactor

Voor tandheelkundige praktijken is het nemen van efficiënte en veilige hygiënemaatregelen van groot belang. Samen met desinfectie en sterilisatie waarborgt de correcte reiniging de bescherming van patiënten en personeel tegen infecties en ernstige aandoeningen. Bovendien speelt het gepast reinigen van instrumenten ook een belangrijke rol bij het economische aspect. Het zorgt immers voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur van instrumenten. Bedachte oplossingen die de lagere kosten en minder inspanningen in de hygiënecyclus optimaliseren, zodat er uiteindelijk meer tijd is voor de patiënten en hun aangelegenheden.

De producten van de lijn Hu-Friedy Enzymax bieden veel verschillende reinigingsmogelijkheden voor het reinigen van specifieke instrumenten. Enzymax is geschikt voor ultrasone reiniging, inweken, vlekken verwijderen en het reinigen van aspiratieapparatuur en linnen werkkleding.

Enzymax vormt een onderdeel van Hu-Friedy’s Instrument Management System (IMS). Het is een modulair productassortiment dat een gesloten en gecontroleerde hygiënecyclus waarborgt. De basis van de productlijn bestaat uit een assortiment containers en DIN-cassettes voor verschillende soorten instrumenten plus de bijbehorende hulpmiddelen voor boren of rubberen klemmen, reinigings- en verzorgingsproducten en handschoenen. Maar ook kleurcoderingen, indicatorstrips en bewakingsband zijn in het assortiment inbegrepen.

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 171
januari/februari 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de veelzijdigheid van hoogwaardige volkeramische materialen, klinische ervaringen op langere termijn met het IPS e.max-systeem, het 100-jarig jubileum van de International Dental Show in Keulen, VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen, verzekeraars die tandarts voor hun karretje spannen om de tandtechnicus af te knijpen, de bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl