Dental Expo werpt blik vooruit op 10e editie

RAI Amsterdam - 27, 28 en 29 oktober 2022

dental expo

8 juni 2022 - 
Over enkele maanden is het zover: dan vindt eindelijk Dental Expo weer plaats, de vakbeurs voor de totale mondzorg in RAI Amsterdam. Professionals werkzaam in elk denkbaar onderdeel van de mondzorg komen op 27, 28 en 29 oktober 2022 samen op het grootste onafhankelijke evenement voor de dentale branche in Nederland. De nadruk ligt op de balans tussen producten, materialen, diensten en kennis, uitgedragen door exposanten, in kennissessies en in andere activiteiten. Al met al een uitgelezen plek om de totale mondzorg te ontmoeten.

Kennis, innovatie en ontmoeting tijdens de tiende editie
Dental Expo is alweer aan zijn tiende editie toe. “Vanaf de eerste editie is Dental Expo hét podium waarop de dentale markt en mondzorgprofessionals elkaar ontmoeten”, zegt Ben Adriaanse namens hoofdmediapartner Prelum. “Op de talloze stands vind je een showcase van het vakgebied nu en in de toekomst. Maar je bezoekt Dental Expo niet alleen voor de exposanten. Ook de kennissessies en andere activiteiten spreken aan. En niet te vergeten is het dé plek om je netwerk te onderhouden en uit te breiden, zeker nu we elkaar sinds 2020 minder vaak persoonlijk konden ontmoeten. Ik twijfel er daarom niet aan dat de beursvloer in oktober weer ‘ouderwets’ gevuld zal zijn met exposanten én bezoekers”, aldus Adriaanse.

Ontmoet de complete dentale branche
Om in te spelen op de trends van de huidige markt én die van morgen, richt Dental Expo zich op de complete dentale branche. Dit blijkt al uit de bezoekers en exposanten die hun opwachting zullen maken. Bezoekers lopen uiteen van tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten tot (praktijk)managers, ondernemers en bestuurders.

Om in te spelen op de behoeftes van de bezoekers bieden exposanten een breed aanbod aan producten, materialen en diensten met onder andere (verbruiks)materialen, 3D-scanners en printers, materiaal voor kroon- en brugwerk, financiële advisering, managementsupport, educatie en ergonomie. Dit aanbod illustreert de balans tussen de harde en zachte kant van de mondzorg.

Aandacht voor menselijke kant
De dentale branche is niet louter gericht op reactieve handelingen binnen de mond, zoals een composietrestauratie. De mondzorg heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en een ontwikkeling in focus, die sterk wordt doorgezet naar de toekomst. Een groter aandeel van de mondzorg bestaat tegenwoordig uit preventie en voorlichting, maar bijvoorbeeld ook uit cosmetische behandelingen. De vergrijzing vergroot het aantal complexe mondsituaties bij ouderen.

Ook aan de ‘zachte’, menselijke kant blijft de mondzorg zich ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn administratiesoftware die klantvriendelijkheid en gebruiksgemak verhoogt en studiemogelijkheden zodat medewerkers hun vaardigheden kunnen uitbreiden. Er is ook meer oog voor de mens achter de functie en zijn of haar plaats binnen de organisatie. De human factor krijgt kortom een groter aandeel in het totaalplaatje, wat naar verwachting in de komende jaren zal doorzetten. Deze balans tussen klinische aspecten en de menselijke kant is terug te vinden op Dental Expo in het aanbod van bezoekers, exposanten en kennissessies.
Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 168
september 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor Monolitische restauraties van zirkoniumoxide; zó worden optimale resultaten bereikt, de Dental Expo 2022 komt eraan (eindelijk!), het dossier Reverse Charge facturen, verplicht btw-aangifte doen en betalen, de IVT Bob Tolmeijer Award en de geslaagdenlijst van de IVT-opleiding Tandtechniek aan de DHTA, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl