Dental Expo verplaatst naar maart 2022

17, 18 en 19 maart 2022 in RAI Amsterdam

dental expo

7 oktober 2020 - 
De komende editie van Dental Expo die gepland stond op 29, 30 en 31 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar maart 2022. De Nederlandse overheid heeft op dit moment nog geen verdere beperkende maatregelen opgelegd met betrekking tot het organiseren van beurzen en ook beursorganisator Easyfairs was overtuigd dat de beurs door kon gaan. Maar het sentiment onder exposanten is in de afgelopen periode erg veranderd en de overgrote meerderheid van de exposanten heeft aangegeven graag de beurs te verplaatsen naar voorjaar 2022.

Van Gent, Business Unit Director van Easyfairs Nederland: “Het besluit komt voor veel professionals uit de sector niet uit de lucht vallen. In de afgelopen periode hebben we nauw contact gehad met onze exposanten en brancheverenigingen. Zij gaven onder meer aan dat de verplichte maatregelen het sociale aspect van de beurs niet ten goede zou komen. Daarnaast voelen veel exposanten gegeven de sector een morele verplichting richting relaties, personeel en cliënten om hen te behoeden voor eventuele blootstelling aan het coronavirus.”

Ondanks dat vakbeurzen in oktober wel mogen plaatsvinden, kiest de organisatie er op dringend verzoek van haar exposanten toch voor Dental Expo te verplaatsen naar 2022. Van Gent: “Dit is een uitzonderlijke situatie en wij willen graag meebewegen met de community. Dental Expo is al jarenlang een begrip voor duizenden professionals. Dat behouden we alleen door een kwalitatieve beurs neer te zetten samen met onze exposanten en partners. Na overleg in de afgelopen week met onze adviescommissie en branchepartijen zijn we nu op een punt waarop de markt ons vraagt, zeker gelet op de overheidsinformatie van de afgelopen week, een knoop door te hakken. Inventarisatie onder huidige exposanten leert ons dat het bij het overgrote merendeel de wens is dat het event verplaatst wordt naar 2022. Daar hebben we naar geluisterd. Dit in samenhang met heldere afspraken voor 2022.”

Vooruitblik
De nieuwe datum voor Dental Expo is 17, 18 en 19 maart 2022 in RAI Amsterdam. “De sector heeft al positief gereageerd op deze beslissing en de voornaamste branchepartijen zoals VGT, KNMT, ANT, NVM hebben hun deelname voor deze editie in 2022 al bevestigd en staan achter dit genomen besluit. Dat geeft ons de bevestiging dat we een goede beslissing hebben genomen en hebben vertrouwen in een succesvolle 10e editie van Dental Expo in 2022”, besluit Van Gent.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 179
mei/juni 2024
In dit nummer
Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl