Dekkingsgraad Pensioen Tandtechniek daalt licht

Maar blijft boven verplicht minimum

logo pensioenfonds tandtechniek

11 mei 2011 - De dekkingsgraad van het Pensioenfonds voor de Tandtechniek daalt iets, maar blijft boven het verplichte minimum van 105%. Dit blijkt uit de maandelijkse rapportage van de dekkingsgraad door fondsbeheerder Syntrus Achmea. De dekkingsgraad laat zien wat de financiële gezondheid van het pensioenfonds is.

Huidige dekkingsgraad

Eind december 2010 was de dekkingsgraad 99,3%. Eind januari 2011 was de dekkingsgraad 103,1%, eind februari was de dekkingsgraad 103,2% en eind maart was de dekkingsgraad 106,9%. In april daalde de dekkingsgraad licht tot 106,0%.

Minimale dekkingsgraad

De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat het pensioenfonds in kas heeft en de pensioenen die het fonds moet uitkeren. De Stichting Pensioenfonds voor de Tandtechniek is verplicht om een dekkingsgraad van minimaal 105% te hebben. Dat betekent dat voor iedere euro die nu en later aan pensioen uitbetaald wordt, het pensioenfonds € 1,05 in kas moet hebben.

Verloop dekkingsgraad

In de grafiek ziet u het verloop van de dekkingsgraad.

pensioen april 2011

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 155
april-juni 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor - uiteraard - de gevolgen van de corona-crisis voor de tandtechnische branche, een artikel over wat allemaal mogelijk is met de nieuwe generatie volkeramische producten, De Medical Device Regulation, de verplichte AOV voor zzp-ers en meer. 

Verspreiding in juni 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl