Dag van de Gezonde Mond: manshoge kiezen vragen aandacht voor gezonde mond

logo nmt

20 maart 2014  - Met manshoge kiezen verspreid over het hele land vraagt de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen NMT op 20 maart aandacht voor het belang van een gezonde mond. Deze Dag van de Gezonde Mond wordt sinds 2008 wereldwijd gevierd. De 100-jarige NMT wil deze dag ook in Nederland op de kaart zetten. Kunstenaars mochten hun idee voor het ontwerp van deze kies indienen. 12 beschilderde kiezen worden in Nederland geplaatst, de overige 2 kiezen worden op 20 maart met kinderen uit groep 8 beschilderd in de RAI in Amsterdam waar vandaag ook de Dental Expo 2014 start.


Voorzitter Rob Barnasconi over de Dag van de Gezonde Mond: “De mond is een enorm belangrijk orgaan in je lichaam. Je gebruikt je mond continu, om te praten, te eten, te lachen, te drinken of te zoenen. Wat veel mensen niet weten is dat de mond ook veel verklapt over hoe het met iemands algehele gezondheid is gesteld. En andersom kan een slechte mondgezondheid een bedreiging vormen voor de algehele gezondheid. Als tandarts praat ik hierover met mijn patiënten, maar we hopen dat met dit creatieve project de boodschap ook op een andere manier onze patiënt bereikt.”

Op 20 maart wordt ook de test ‘Hoe gezond is je mond’ gelanceerd. Deze online test is voor iedereen toegankelijk op www.hoegezondisjemond.nl. Bij de kiezen, in de tandartspraktijken en via een online campagne brengt de NMT de test onder de aandacht bij een groter publiek. Want hoe meer men weet over de mond, hoe zuiniger men er op zal zijn.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 171
januari/februari 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor de veelzijdigheid van hoogwaardige volkeramische materialen, klinische ervaringen op langere termijn met het IPS e.max-systeem, het 100-jarig jubileum van de International Dental Show in Keulen, VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen, verzekeraars die tandarts voor hun karretje spannen om de tandtechnicus af te knijpen, de bijeenkomst BTT Klankbordgroep CAD, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in februari 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl