CZ eist door computersysteem van de zorgverzekeraar teveel uitbetaalde tandartsvergoeding terug

Problemen met nieuw declaratie- en machtigingensysteem

8 februari 2024 - Zorgverzekeraar CZ zal de afgelopen twee jaar door een fout in haar computersysteem te veel uitbetaalde tandartsvergoeding alsnog bij de verzekerden verhalen, aldus een artikel in de Volkskrant. Het zou gaan om tienduizenden klanten. 

Volgens CZ - die de betreffende klanten reeds vorige maand per brief heeft geïnformeerd - zijn de problemen ontstaan door een fout in de software die de declaratie- en machtigingen regelt. Klanten met een aanvullende verzekering kregen tandartskosten uitgekeerd, terwijl hun polis die kosten alleen dekte als er sprake was van een ongeval. Het computersysteem van CZ gaf keurde echter ook een vergoeding aan de verzekerde goed als er geen ongeluk was gebeurd. De woordvoerder van CZ stelt dat het rechtvaardig is dat het geld wordt teruggevorderd, omdat klanten vergoedingen hebben gekregen voor behandelingen waarvoor ze niet verzekerd zijn. 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl