Capaciteitsorgaan adviseert opnieuw tot uitbreiding aantal tandartsopleidingsplaatsen

Tussentijds advies over jaarlijkse instroom tandartsen

logo capaciteitsorgaan

7 februari 2019 - Het Capaciteitsorgaan heeft op 22 januari 2019 een tussentijds instroomadvies aan de ministeries van VWS en OCW aangeboden op basis van een actualisering van de bestaande aanbodparameters in het model. Het geadviseerde aantal instroomplaatsen in de tandartsenopleiding mag met 71 toenemen ten opzichte van het momenteel gehanteerde instroomaantal van 240.  

Tandartsenorganisaties KNMT en ANT bepleiten al jarenlang een uitbreiding van deze capaciteit. Opmerkelijk is dat het Capaciteitsorgaan bijvoorbeeld in 2013 ook al het advies gaf de toenmalige instroom van 240 uit te breiden, destijds met het aantal van 47. Ook in 2010 adviseerde het Capaciteitsorgaan om de instroom van tandartsen te verhogen, maar het advies is toen niet opgevolgd door de minister van VWS.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 169
oktober 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor familiebedrijf Van Liempd Tandtechniek in Den Bosch, de eerste succesvolle operatie met op maat 3D-geprinte titanium onderkaak, Het Mini-Max-principe: Wanneer rentabiliteit gecombineerd wordt met esthetiek, de 10e editie van de Dental Expo, Ceramill FDS biedt de mogelijkheid om tandbogen en tandsegmenten te frezen, de bijzondere leerstoel Publieke Gezondheid en Mondzorg, Extra betalen in tijden van personeelskrapte blijft werkgever altijd achtervolgen mits... (meer flexibiliteit bij eigen cao leden Branchevereniging Tandtechniek), Zorgwekkende situatie materiaal- en techniekkosten', Reverse charge-factuur van Dentsply Sirona blijft vaak onopgemerkt - wijs uw tandartsen op het controleren van facturen DS vanaf 1 april 2019 tot nu, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in oktober 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl