Capaciteitsorgaan adviseert opnieuw tot uitbreiding aantal tandartsopleidingsplaatsen

Tussentijds advies over jaarlijkse instroom tandartsen

logo capaciteitsorgaan

7 februari 2019 - Het Capaciteitsorgaan heeft op 22 januari 2019 een tussentijds instroomadvies aan de ministeries van VWS en OCW aangeboden op basis van een actualisering van de bestaande aanbodparameters in het model. Het geadviseerde aantal instroomplaatsen in de tandartsenopleiding mag met 71 toenemen ten opzichte van het momenteel gehanteerde instroomaantal van 240.  

Tandartsenorganisaties KNMT en ANT bepleiten al jarenlang een uitbreiding van deze capaciteit. Opmerkelijk is dat het Capaciteitsorgaan bijvoorbeeld in 2013 ook al het advies gaf de toenmalige instroom van 240 uit te breiden, destijds met het aantal van 47. Ook in 2010 adviseerde het Capaciteitsorgaan om de instroom van tandartsen te verhogen, maar het advies is toen niet opgevolgd door de minister van VWS.

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 154
januari/februari 2020
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor - uiteraard - de Dental Expo editie 2020, de Medical Device Regulation 2017/745 die op 26 mei 2020 ingaat: kunt u uw producten op die datum nog op de markt brengen?, enkele tenenkrommende casussen in de rubriek 'Hoe is het mogelijk?', de lezing Implant(mal) positioning de technische kant, missers vanuit tandtechnisch oogpunt met Erik Mentink op 12 mei 2020 en meer.  

Verspreiding in februari 2020.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl