Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd winnaars editie 2021 bekend

Award dit jaar online uitgereikt

18 november 2021 - Candulor heeft in het hierna volgende persbericht de prijswinnaars van de KunstZahnWerk-wedstrijd van 2021 bekend gemaakt. 

De helden van de waarschijnlijk moeilijkste casus in de geschiedenis van de KunstZahnWerk-wedstrijd zijn uitgeroepen. De begeerde CANDULOR AWARD werd dit jaar online uitgereikt. 

De wedstrijd
De 12e KunstZahnWerk-wedstrijd was geen klassiek geval. Het ging hierbij niet om snelle opstellingen, die tussen de bedrijven door konden worden gemaakt. Er werd gezocht naar eigentijdse, niet-alledaagse en niet-standaard werkstukken. Tandtechnici uit de gehele wereld hebben deze uitzonderlijke uitdaging aangenomen.

De deelnemers hadden als taak een volledige prothese voor de boven- en onderkaak te creëren, op basis van een uitvoerige modelanalyse en duidelijke documentatie. Alle werkstukken moesten worden vervaardigd volgens het dynamisch occlusieconcept, in overeenstemming met de condylaire theorie van Prof. Dr. A. Gerber.

Vakjury
Om aan de eisen van de taakstelling te voldoen, hebben wij voor de beoordeling drie kopstukken uit de tandheelkundige wereld in de arm genomen:

  • Jürg Stuck, ZTM
  • Max Bosshart, ZTM
  • Peter Lerch, tandprotheticus

Elk afzonderlijk werkstuk werd door dit team van experts gekeurd, besproken en beoordeeld. Er werd onder meer gekeken naar functie, esthetiek, algemeen vakmanschap en documentatie van het werkstuk door de deelnemers.

Winnaars
Nadine Wolschon uit Berlijn (DE) behaalde de eerste plaats. De winnaar versloeg 44 andere deelnemers uit de gehele wereld en ontving € 1.500 en de gouden CANDULOR Award.

De tweede plaats ging naar Jacek Celej uit Warschau (PL). Hij mocht tot zijn vreugde € 1.000 en de zilveren CANDULOR Award in ontvangst nemen.

De derde plaats werd door Philipp Köhler uit Weiden i. d. Opf in de wacht gesleept. (DE). De heer Köhler ontving € 500 en de bronzen CANDULOR Award.

Deelnemers die de top 15 haalden, ontvingen onder andere jaarabonnementen, winkelbonnen en boeken die vriendelijkerwijze ter beschikking werden gesteld door de gespecialiseerde uitgeverijen Quintessenz, Verlag Neuer Merkur, Spitta, Oemus Media en Teamwork Media Deutschland, alsmede DentAvantgArt.

In de categorie "Beste Documentatie" behaalde Koji Kainuma uit Handa-City (JP) de 1e plaats. Tot haar vreugde ontving zij een Victorinox-zakmes, dat ter beschikking werd gesteld door de Teamwork Media Verlag.

De runner-up, Sébastien Mioranza uit Bussigny (CH), ontving een jaarabonnement op het tijdschrift Zahntechnik dat door de Spitta Verlag wordt uitgegeven.

De 3e plaats werd zowaar door twee deelnemers tegelijk ingenomen. Katharina Andrzejewski uit Düren (DE) en Jacek Celej uit Warschau (PL). Mevrouw Andrzejewski ontving ook een jaarabonnement op het tijdschrift Zahntechnik van de Spitta Verlag en de heer Celej werd met een boek van de Teamwork Media Verlag beloond.

Alle werkstukken zijn op onze website https://www.candulor.com/nl/kzw-winnaars ingebed en kunnen daar worden bekeken.

De volgende CANDULOR KunstZahnWerk-wedstrijd vindt plaats in 2023.

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 168
september 2022
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor Monolitische restauraties van zirkoniumoxide; zó worden optimale resultaten bereikt, de Dental Expo 2022 komt eraan (eindelijk!), het dossier Reverse Charge facturen, verplicht btw-aangifte doen en betalen, de IVT Bob Tolmeijer Award en de geslaagdenlijst van de IVT-opleiding Tandtechniek aan de DHTA, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2022.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl