Boostershot niet met voorrang voor mondzorg

Ministerie VWS bevestigd dat mondzorgpraktijken geen besmettingshaarden vormen

 

30 november 2021  - De mondzorg behoort niet tot de groep zorgverleners die met voorrang in aanmerking komt voor een boostervaccinatie. Dat heeft het Ministerie van VWS laten weten na vragen daarover van de Mondzorgalliantie (KNMT, ONT en NVM-mondhygienisten). 

In antwoord op vragen van de alliantie naar aanleiding van de verwarring geeft het ministerie aan dat de bescherming van de huidige vaccinatie tegen ziekenhuisopnames en ernstige klachten nog steeds heel goed is. Daarbij heeft het ministerie nogmaals bevestigd dat de mondzorgpraktijken geenbesmettingshaarden vormen. Dat verstevigt het vertrouwen in de toegevoegde waarde van de geldende hygiënemaatregelen verder. Dat zijn de combinatie van de richtlijn infectiepreventie met de Leidraad Mondzorg Corona en de daarbij behorende triage, die zoveel mogelijk uitsluit dat patiënten met corona naar de praktijk komen.


Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 164
november/december 2021
In dit nummerIn dit nummer onder meer aandacht voor een Volledige Digitale workflow met een twist in de rubriek Werkstuk Belicht, Voorgefabricieerde gebitselementen in individuele implantaatprotheses (praktijkverslag), de Dental Expo in 2022, de Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd, Hoe de kwalijke rol (zorg)verzekeraars stoppen, inflatie en de stijging van PFZW pensioenpremie, de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in december 2021.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl