BlueM lanceert tandpasta met fluoride

Natriumperboraat in combinatie met honing

bluem logo

2 augustus 2016 -   Dat zuurstof in een gel, spray of een vloeistof kan worden opgeslagen, is een betrekkelijk nieuw concept voor de geneeskunde. Het is echter een toepassing die in de tandheelkunde steeds meer gebruikt wordt. De werking van de BlueM producten is gebaseerd op een natriumperboraat in combinatie met honing (Honey Versus Chlorhexidine: J Periodontol • September 2012) waar zuurstof bij vrijkomt. De hoeveelheid die hierbij ontstaat is een lage concentratie die therapeutisch is voor het lichaam. Fluoride is één van de bekendste ingrediënten in tal van mondverzorgingsproducten. De belangrijkste reden voor toepassing in de tandheelkunde is dat fluoride het glazuur van de tanden harder maakt. 

bluem perio     perio bluem


BlueM nu ook met fluoride 
BlueM is gestart met het ontwikkelen van mondverzorgingsproducten voor mensen met implantaten. Uit onderzoek is gebleken dat fluoride de titanium laag van de implantaten aantast. Daarom zijn alle BlueM producten fluoridevrij. BlueM mondverzorgingsproducten zijn echter ook zeer effectief voor natuurlijke tanden. (Applying toothpaste and mouthwash BLUEM in complex oral care in patients with coronary heart disease: Stomatologiia Mosk 3 • 2014).

Nieuwe variant
Door vraag vanuit de markt naar een tandpasta met fluoride heeft BlueM een nieuwe variant ontwikkeld: BlueM perio care. BlueM vindt het belangrijk om een zo natuurlijk mogelijk product aan te bieden. Daarom is er gekozen is voor de natuurlijke fluoride variant; calcium fluoride, in plaats van de veel gebruikte chemische variant sodium fluoride.

“We willen graag onze kennis en visie overdragen over de werking van actieve zuurstof in de mond” aldus Dr. Peter Blijdorp, kaakchirurg en implantoloog. “Een gezonde mond is belangrijk voor de algehele gezondheid. Om deze reden introduceren wij BlueM perio care, om de hele markt te kunnen bedienen” aldus Blijdorp. 

 

 

 

 

  

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 177
januari/februari 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in februari 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl