BioComp introduceert IngeniOsTM HA

100% synthetisch en ontwikkeld door curasan AG

biocomp dental logo

3 september 2012 - Sinds kort is er een nieuw botproduct op de markt gebracht: IngeniOsTM HA. Het is 100% synthetisch en wordt ontwikkeld door curasan AG, één van de oudste en bekendste producenten.

Kenmerken
IngeniOs HA is een hydroxyapatite botregeneratieproduct en heeft een hoge fasezuiverheid (>95 %). Het product resorbeert minimaal waardoor het volume behouden blijft. De interconnecterende korrelstructuur heeft een porositeit van 80%. Het polygonale gebroken granulaat komt overeen met het humane bot. Dit draagt zorg voor een goede bloedopname en een versnelde ingroei van bloedvaten, waardoor een goede integratie van het IngeniOs HA granulaat met het omliggende vitale bot ontstaat. Het resultaat is een stabiel implantaatbed wat uitermate geschikt is voor latere implantatie. 

Voordeel
Het grote voordeel voor de gebruiker is dat het materiaal geen biologische historie heeft waardoor de daaraan mogelijke verbonden risico's niet nader besproken hoeven te worden. Informatieverstrekking van de arts naar de patiënt is daardoor eenvoudiger en duidelijker.

Toepassing
IngeniOs HA kan toegepast worden bij het opvullen van botdefecten na extractie, het behandelen van botdefecten rond implantaten, sinusbodemelevaties, het behandelen van botdefecten na chirurgische ingreep en bij andere multi-wandige botdefecten in de processus alveolaren en het aangezicht. Het product is verkrijgbaar in de korrelgroottes 0,25 tot 1,0 mm en 1,0 tot 2,0 mm met een inhoud van 0,5 tot 2,0 cc. 

Informatie
Voor meer informatie over IngeniOs HA en/of andere botregeneratiematerialen (bijvoorbeeld Cerasorb® kijkt u op www.biocomp.eu. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met BioComp; telefonisch bereikbaar op 073-684 7202 of per e-mail info@biocomp.eu <mailto:info@biocomp.eu> . IngeniOs HA is ook te verkrijgen bij Implacom B.V.(www.implacom.nl).

 

 

 

 

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 174
september 2023
In dit nummer

In dit nummer onder meer aandacht voor een casus van de VITA EXCELLENCE AWARD winnende Patricia Strimb, Michael de Gouw, General Mananger Benelux bij Align Technology houdt een pleidooi dat digitale technologieën een ondersteuning kunnen bieden bij het tekort aan tandheelkundige professionals, de Candulor KunstZahnWerk-wedstrijd, de MiYo Liquid Ceramic systeem cursus bij BCO Dental, hernieuwde aandacht voor de opleiding tot Klinisch Kroon- en Brugwerk Technicus en de toekomst voor CAD/CAM en de restauratieve tandtechniek, de IVT Bob Tolmeijer Award 2023, de IVT-geslaagdenlijst, MijnMond.info/Vacatures en de Dentale Agenda van het Kwaliteitsregister Tandtechniek en meer. 

Verspreiding in september 2023.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl